Для багатьох господинь приготування страв – це не просто рутина, а хобі. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простими та смачними першими стравами, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, овочевий суп із галушками або суп із фрикадельками та плавленим сиром. theLime також підібрав для вас рецепт грибної юшки, якою поділилася фітнес-блогер Оксана на своїй сторінці oksa_fit21 в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: печериці (400 г), морква (1 шт.), картопля (3-4 шт.), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), вершки 50% (200 мл), спеції (за смаком).
Приготування:
Перед тим, як приступити до приготування супу з грибами та вершками, усі овочі ретельно промиваємо у проточній воді та очищаємо. Моркву тремо на великій терці, картоплю нарізаємо середнім кубиком, цибулю подрібнюємо ножем, а часник пропускаємо через прес.
Печериці промиваємо або протираємо вологою ганчіркою, за бажанням чистимо і нарізаємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо на ній гриби. Декілька печериць можна залишити для того, щоб наприкінці прикрасити суп перед подачею.
Читайте також: Рецепт юшки з рибними фрикадельками на обід.
У каструлю наливаємо 2 ст. л. оливкової олії та обсмажуємо в ній подрібнену цибулю до м'якості. Потім додаємо часник, обсмажуємо разом із цибулею приблизно 2 хвилин, слідом моркву.
Додаємо в каструлю 1 л гарячої води, обсмажені гриби та нарізану картоплю. Доводимо до кипіння та варимо ще близько 13-17 хвилин.
Знімаємо з вогню та подрібнюємо суп занурювальним блендером, додаємо вершки, знову доводимо до кипіння та ще раз перебиваємо.
Розливаємо смачну грибну юшку в порційні тарілки, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню і обсмаженими шматочками грибів і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати наваристий розсольник із грибами.
- Читайте також на theLime, як зрозуміти, що суп скис.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.