Чимало господинь в умовах війни та віялових відключень електроенергії віддають перевагу простим стравам із тих продуктів, які є під рукою. І якщо ви вже робили розсипчастий плов без м'яса в мультиварці, цього разу урізноманітніть своє меню гречкою з овочами та грибами в духовці. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Юлія на своїй сторінці zefirok_for_you у соціальній мережі Instagram.
Інгредієнти: гречка (200 г), цибуля (2 шт.), морква (2 шт.), печериці (350 г), болгарський перець (1 шт.), кріп (1 пучок), сіль, перець, вода (400 г).
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо в проточній воді, нарізаємо дрібно. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо на середньому вогні.
Всі інші овочі та гриби також промиваємо у проточній воді, чистимо. Моркву та болгарський перець нарізаємо кубиком, гриби – на 4 частини.
Кріп промиваємо у воді, викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, потім дрібно рубаємо ножем.
Додаємо в сковороду до обсмаженої цибулі гриби, моркву, болгарський перець та кріп. Тушкуємо все разом декілька хвилин.
Читайте також: Як приготувати смачні гречаники у томатному соусі.
Якщо сковорода підходить для запікання, то висипаємо в неї промиту гречку. Якщо ні – перекладаємо обсмажені овочі у форму для випічки, висипаємо гречану крупу та додаємо воду – так, щоб вона покрила всі інгредієнти. Перемішуємо, солимо.
Духову шафу розігріваємо до 200°С. Ставимо форму з гречкою та овочами в духовку та запікаємо приблизно 30-45 хвилин (залежно від потужності). Під час приготування 2-3 рази перемішуємо всі інгредієнти.
Подаємо апетитну страву до столу на обід чи вечерю та насолоджуємось смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати ситний Яворівський пиріг із гречкою.
- Читайте також на theLime, як зварити наваристий розсольник з грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.