Лайм

Як приготувати заварне тісто на вареники, щоб не розварювалися: простий рецепт

Усі компоненти точно є у вашому холодильнику

Зробити смачне та м’яке тісто – справа не така легка, як може здатися на перший погляд, особливо для господинь, які лише починають навчатися кулінарному мистецтву. У таких випадках на допомогу приходять перевірені рецепти та лайфхаки від кулінарних блогерів, які з радістю діляться своїми смачними знахідками в мережі. Цього разу авторка блогу "Готуємо та їмо з любов’ю" розповіла в Instagram, як приготувати заварне тісто на вареники, щоб вони не розварювалися.

Фото: instagram.com/cook_and_eat_with_love

Інгредієнти: 500 г борошна, 30 г вершкового масла, 1 яйце, 200 г гарячої води, 1/2 ч ложки солі. З вказаних пропорції у вас вийде близько 30 шт вареників, як зазначає автор.

Приготування: в окремій ємності з'єднуємо масло, сіль та гарячу воду. Мішаємо до тих пір, поки масло повністю не розтане. Далі додаємо яйце і все ще раз добре перемішуємо. Після чого до гарячої суміші додаємо просіяне борошно. Замішуємо м’яке заварне тісто.

Фото: instagram.com/cook_and_eat_with_love

Читайте також: Як приготувати пухкі полтавські вареники на кефірі: традиційний рецепт.

Важливий момент: заварне тісто дуже швидко обвітрюється, тому або швидко з ним працюємо, або постійно прикриваємо кухонним рушничком.

Фото: instagram.com/cook_and_eat_with_love

Готове тісто не слід використовувати одразу, краще відкласти його на 20-40 хвилин. Не забуваємо накрити його харчовою плівкою або вологим рушником. Поки мине вказаний час, займіться приготуванням начинки для вареників. Можна ліпити як солодкі вареники, так і вареники з картоплею, м'ясом, капустою і так далі.

Фото: instagram.com/cook_and_eat_with_love

"Тісто дуже зручне в роботі. З ним дуже легко працювати і воно не розварюється!" - резюмує авторка.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини