Кожна господиня має свій фірмовий рецепт картопляників або, як їх ще називають, зраз, які можна приготувати замість тефтель або котлет. І якщо ви вже робили картопляники з капустою в духовці, цього разу побалуйте близьких пишними зразами з м'ясом та сиром. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Анна на своїй сторінці annyshka_and_maslo в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: картопля (5 шт.), вершкове масло (0,5 ст. л.), яйце (1 шт.), борошно (3 ст. л.), курячі стегна (2 шт.), цибуля (1 шт.), твердий сир.
Приготування:
Картоплю промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки. Викладаємо її в каструлю з чистою відфільтрованою водою, солимо, ставимо на плиту і варимо до готовності – приблизно 20-30 хвилин. Потім майже всю воду зливаємо, і мнемо картоплю з невеликим шматочком вершкового масла в пюре.
Потім додаємо в нього яйце та 2 ст. л. борошна, все ретельно перемішуємо.
Цибулю очищаємо, подрібнюємо ножем. Курячі стегна промиваємо у проточній воді, очищаємо від кісток. М'ясо нарізаємо дрібним кубиком.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю з куркою до готовності. Потім чекаємо, поки начинка трохи охолоне, і тремо в неї твердий сир. Все ретельно перемішуємо.
Читайте також: Як приготувати хрусткі картопляники з сиром усередині.
Формуємо зрази: руки припиляємо борошном, беремо трохи картопляного тіста і формуємо з нього круглий коржик. У його середину накладаємо начинку, защипуємо краї та формуємо пиріжок. Злегка обвалюємо його в борошні. Робимо те саме, поки не закінчиться тісто і начинка.
Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї зрази з м'ясом і сиром, обсмажуємо з кожного боку приблизно по 3 хвилини.
Подаємо апетитні зрази з куркою та сиром зі сметаною до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як готувати ситні картопляники із фаршем.
- Читайте також на theLime, як зробити хрусткі деруни з сиром та часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.