Лайм

Як приготувати пухкі булочки з часником до борщу: простий рецепт

Вони ідеально доповнять першу страву

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт борщу: хтось віддає перевагу пісному варіанту, а хтось – на м'ясному бульйоні з яловичиною. А щоб підкреслити смак першої страви, спечіть до неї пишні булочки з часником. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася katia_shkredova на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: борошно (700-750 г), молоко (500 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), вершкове масло (50 г), сухі дріжджі (12 г), рослинна олія (1 ст. л.).

Інгредієнти для змащування булочок: оливкова олія (3 ст. л.), часник (3-5 зубчиків), зелень.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування булочок з часником молоко переливаємо в каструлю і злегка підігріваємо приблизно до 30-35°С.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі.

Переливаємо тепле молоко у миску. До нього додаємо дріжджі, сіль і частину просіяного через сито борошна, все ретельно перемішуємо. Слідом додаємо цукор і розтоплене вершкове масло, а також олію. Знову перемішуємо.

Накриваємо миску харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце без протягів, щоб тісто підійшло.

Читайте також: Як спекти в духовці домашній хліб на кислому молоці.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 150°С.

Через зазначений проміжок часу вимішуємо тісто та формуємо з нього невеликі кульки. Викладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером.

Залишаємо їх приблизно на 30 хвилин і даємо тісту ще раз підійти. Потім розбиваємо в глибоку миску яйце і змащуємо зверху булочки.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо спочатку 15 хвилин при температурі 150°С, потім збільшуємо її до 200°С і випікаємо до повної готовності. Булочки повинні покритися рум'яною скоринкою.

Тим часом промиваємо у проточній воді зелень, викладаємо її на паперові рушники на декілька хвилин. Потім подрібнюємо ножем.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Змішуємо в невеликій піалі оливкову олію, нарізану зелень та часник.

Виймаємо з духовки пампушки і змащуємо приготовленою сумішшю із зелені та часнику.

Подаємо ароматні булочки з часником до борщу або будь-якого іншого супу.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень mama_vdecreti (@katia_shkredova)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні