Лайм

Як приготувати ліниві вареники з кисломолочного сиру: простий рецепт

Ця страва у багатьох асоціюється з дитинством

У кожного з нас є страва, яка асоціюється із безтурботним дитинством. У когось це цукрові булочки як у школі, в інших – тертий пиріг з яблуками, а в деяких – ліниві вареники. theLime підібрав для вас простий рецепт останніх, яким поділилася фуд-блогер Юлія на своїй сторінці zefirok_for_you в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: кисломолочний сир (350 г), яйце (1 шт.), цукор (2 ст. л.), сіль (щіпка), манна крупа (3 ст. л.), борошно (2 ст. л. + борошно для присипки поверхні).

Фото: instagram.com/zefirok_for_you

Приготування:

У глибоку миску висипаємо кисломолочний сир, додаємо до нього яйце, сіль, цукор і розтираємо ложкою по стінках. Потім додаємо манну крупу і борошно, замішуємо сирне тісто і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб манка набрякла.

Робочу поверхню присипаємо борошном. Викладаємо тісто на неї, ділимо на чотири приблизно рівні частини, кожну розкочуємо в тонку ковбаску і нарізаємо на маленькі шматочки. Робимо з них кульки та викладаємо на присипану борошном обробну дошку. Можна зварити все відразу або ж частину заморозити.

Читайте також: Готуються легко навіть без світла: топ-3 швидкі рецепти для всієї родини.

Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її і чекаємо, поки вона закипить. У киплячу воду викладаємо ліниві вареники з манкою і відварюємо 2 хвилини після того, як вода разом із ними закипить. Якщо вареники були заморожені, знадобиться трохи більше часу.

Подаємо ліниві вареники зі сметаною, згущеним молоком та ягодами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні