Лайм

Готуються легко навіть без світла: топ-3 швидкі рецепти для всієї родини

Вони виручать у складних умовах

Через регулярне відключення електроенергії внаслідок масованих обстрілів критичної інфраструктури російськими окупантами багато господинь змушені готувати для своїх сімей легкі та швидкі страви, наприклад, пшеничну кашу або перловку. theLimе підібрав для вас прості рецепти, якими поділилася переможниця та суддя кулінарного шоу "МайстерШеф" Ліза Глінська на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Гречка з грибами

Інгредієнти: гречана крупа (300 г), вода (500 мл), сіль (за смаком), печериці (300 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), вершкове масло 62% (40 г), рослинна олія (20 мл).

Приготування:

Промиваємо гречану крупу в холодній воді, заливаємо окропом, додаємо сіль і залишаємо в такому вигляді на 5-6 годин. Якщо немає окропу, можна залити навіть холодною водою – крупа все одно буде готова.

Гриби, цибулю та моркву промиваємо під проточною водою. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем, моркву чистимо і тремо на великій терці. Печериці ріжемо середніми скибочками.

Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо спочатку гриби, потім додаємо цибулю та моркву, солимо за смаком. Тушкуємо все разом ще приблизно 10 хвилин.

Змішуємо гречку з грибною засмажкою та подаємо до столу.

Читайте також: Рецепт гарбузової каші на молоці від Лізи Глінської.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Ліниві вареники з картоплею

Інгредієнти: картопля (700 г), яйця (50 г), борошно (150 г), сіль, чорний перець.

Інгредієнти для заправки: цибуля (2 шт.), сметана, вершкове масло, олія, сіль, перець.

Приготування:

Картоплю промиваємо у проточній воді, очищаємо та нарізаємо. Відварюємо в підсоленій воді до готовності, зливаємо воду і за допомогою картоплем'ялки робимо пюре. Залишаємо охолоджуватися.

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо її на суміші рослинної олії та вершкового масла.

Тремо картопляне пюре на дрібній терці, додаємо сіль, перець, яйце. Додаємо 100 г борошна та починаємо замішувати картопляне тісто. З нього формуємо довгу ковбаску, потім розрізаємо на невеликі шматочки.

Ставимо на плиту каструлю з водою, солимо її, відварюємо ліниві вареники. Подаємо зі сметаною та підсмаженою цибулею.

Читайте також: Як приготувати банош з бринзою та шкварками.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Картопля зі сметанним соусом

Інгредієнти: картопля (5-6 шт.), сіль, вершкове масло.

Інгредієнти для сметанного соусу: сметана 10% (200 г), часник, кріп, петрушка, сіль.

Приготування:

Очищаємо та відварюємо картоплю в підсоленій воді. Зливаємо всю воду, додаємо шматочок вершкового масла.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем.

Кріп і петрушку промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно ріжемо.

Робимо сметанний соус: змішуємо сметану, кріп, петрушку, часник і за бажанням сіль. Все ретельно перемішуємо та поливаємо картоплю.

Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні