Лайм

Як приготувати солодке домашнє молозиво зі згущеним молоком: простий рецепт

Смачний та корисний десерт нашвидкуруч

Домашнє молозиво - смачний та корисний десерт, який являє собою запечене в печі до появи коричневої скоринки перше молоко корови (можна й звичайне), з яйцями, ваніллю та іншими добавками. theLime поділиться простим рецептом солодкого молозива, яке готується з додаванням сгущеного молока.

Інгредієнти: яйця (10 шт.), згущене молоко (340 г), молоко (1 л), ваніль (за смаком), вершкове масло (100 г).

Фото: Getty Images

Приготування:

Візьміть глибоку миску та вбийте туди яйця. Яйця краще брати домашні, тоді колір молозива буде насиченим жовтим.

Читайте також: Як приготувати молочний кисіль з какао: простий рецепт.

Додайте згущене молоко і збийте за допомогою міксера. Далі влийте молоко, додайте щупку ванілі і знову добре перемішайте вінчиком, щоб не було грудочок.

Яєчно-молочну суміш вилийте в глибоку форму для запікання, зверху розкладіть шматочки вершкового масла і відправте в духовку. Випікайте на середньому вогні протягом однієї години.

Коли верх молозива зарум'яниться, його можна виймати. Остудіть і наріжте порційними шматочками. За бажанням зверху можна полити рідиною, яка утворилася у формі під час випікання.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати