Напередодні зимових свят господині підшукують рецепти ароматної домашньої випічки, щоб порадувати своїх рідних. Якщо ви вже знаєте, як приготувати імбирне печиво, візьміть на замітку рецепт шоколадних пряників у білій глазурі.
Інгредієнти для тіста: молоко (200 г), борошно (100 г + 230 г), цукор (150-200 г), олія (35 мл), жовток (1 шт.), какао (50 г), розпушувач (15) г), ванільний цукор.
Інгредієнти для глазурі: білок 1 яйця, цукрова пудра (150 г), лимонна кислота (0,5 ч. л.).
Читайте також: Як спекти різдвяний штолен із сухофруктами: рецепт кексу до свята.
Приготування:
Спочатку приготуйте тісто. У мисці з'єднайте 100 г борошна з цукром, ванільним цукром і влийте гаряче молоко. Добре перемішайте, щоб суміш була теплою, додайте яєчний жовток та олію.
Борошно, що залишилося (230 г) змішайте з розпушувачем і какао, а потім додайте в миску. Замісіть тісто. Якщо тісто сильно липне до рук, всипте ще трохи борошна.
Робочу поверхню припиліть борошном, викладіть тісто і розкотайте товщиною щонайменше 5 мм. Візьміть склянку і виріжте кружечки. Якщо є тематичні форми, то печиво стане більш святковим.
Викладіть майбутні пряники на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте при температурі 170 градусів 15-20 хвилин.
Тим часом зробіть глазур. Білок збийте з цукровою пудрою, в кінці додайте лимонну кислоту.
Охолоджені пряники змастіть білковою глазур'ю і дайте добре висохнути.
- Раніше ми розповідали, як приготувати торт "Сніговик у тропіках" – кулінарний тренд на Новий рік та Різдво.
- Дізнайтесь також рецепт вафельного торта з горіхами та згущеним молоком.