Лайм

Як приготувати солянку з ковбасою та свининою: простий рецепт

Для цієї страви знадобиться м'ясо та три види ковбаси

Навесні, коли погода за вікном псується, хочеться ароматних, зігрівальних і ситних страв, наприклад зеленого борщу зі щавлем або збірної солянки з м'ясом та ковбасою. Розповідаємо, які продукти потрібні для солянки та як її приготувати, щоб вона була наваристою, але не жирною.

Інгредієнти: 300 г свинини, 150 варено-копченої ковбаси, 100 г сирокопченої ковбаси, 150 г баварських ковбасок, 1 цибулина, 2 солоних огірки, 1 ст. ложка томатної пасти, 2 л води, 2 лаврові листи, 10 маслин, 100 мл розсолу з-під маслин, сіль і перець за смаком, лимон для подачі.

Читайте також: Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червоноголовою капустою.

Фото: Getty Images

Приготування солянки з ковбасою

М'ясо свинини промийте, наріжте на шматочки і залийте холодною водою. Коли бульйон закипить, зніміть піну. Після цього бульйон можна процідити та перелити в іншу каструлю. Посоліть і поперчіть бульйон за смаком і варіть до готовності м'яса (на це може піти близько 60 хвилин).

Цибулю і огірки ріжемо кубиками. Розігріваємо в сковороді олію, трохи обсмажуємо цибулю з огірками і додаємо томатну пасту + 50 мл води. Перемішайте заправку для солянки та тушкуйте її 10 хвилин.

Наріжте ковбасу кубиками (баварські ковбаски – кружальцями). М'ясо вийміть із бульйону, остудіть і подрібніть.

Додайте в бульйон заправку і варіть протягом 10 хвилин, після чого додайте м'ясо, ковбасу та лавровий лист. Наприкінці додайте в суп маслини і влийте розсіл.

Коли солянка закипить востаннє, зніміть її з вогню. Подавати суп можна з часточками лимона.

Дізнайтеся також, як приготувати курячу печінку: рецепт у сметані підійде до будь-якого гарніру.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки