Навесні, коли погода за вікном псується, хочеться ароматних, зігрівальних і ситних страв, наприклад зеленого борщу зі щавлем або збірної солянки з м'ясом та ковбасою. Розповідаємо, які продукти потрібні для солянки та як її приготувати, щоб вона була наваристою, але не жирною.
Інгредієнти: 300 г свинини, 150 варено-копченої ковбаси, 100 г сирокопченої ковбаси, 150 г баварських ковбасок, 1 цибулина, 2 солоних огірки, 1 ст. ложка томатної пасти, 2 л води, 2 лаврові листи, 10 маслин, 100 мл розсолу з-під маслин, сіль і перець за смаком, лимон для подачі.
Читайте також: Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червоноголовою капустою.
Приготування солянки з ковбасою
М'ясо свинини промийте, наріжте на шматочки і залийте холодною водою. Коли бульйон закипить, зніміть піну. Після цього бульйон можна процідити та перелити в іншу каструлю. Посоліть і поперчіть бульйон за смаком і варіть до готовності м'яса (на це може піти близько 60 хвилин).
Цибулю і огірки ріжемо кубиками. Розігріваємо в сковороді олію, трохи обсмажуємо цибулю з огірками і додаємо томатну пасту + 50 мл води. Перемішайте заправку для солянки та тушкуйте її 10 хвилин.
Наріжте ковбасу кубиками (баварські ковбаски – кружальцями). М'ясо вийміть із бульйону, остудіть і подрібніть.
Додайте в бульйон заправку і варіть протягом 10 хвилин, після чого додайте м'ясо, ковбасу та лавровий лист. Наприкінці додайте в суп маслини і влийте розсіл.
Коли солянка закипить востаннє, зніміть її з вогню. Подавати суп можна з часточками лимона.
Дізнайтеся також, як приготувати курячу печінку: рецепт у сметані підійде до будь-якого гарніру.