Багато хто з нас не любить курячу печінку через специфічний присмак. Однак у ній є вітаміни групи В, вітаміни А, С та Е, кальцій, натрій, калій, залізо, селен, фосфор, магній та поліненасичені жирні кислоти. Тому її необхідно хоча б раз на тиждень додавати до раціону своєї родини. І якщо ви вже готували рублені печінкові млинці, цього разу зробіть печінку в сметані. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Рецепт печінкового торта з курячою печінкою: як приготувати з морквою та цибулею.
Інгредієнти: куряча печінка (500 г), цибуля (1 шт.), сметана (150 г), сіль (0,5 ч. л.), перець, спеції, вода або бульйон (200 мл), рослинна олія (1 ст л.).
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.
Печінку промиваємо, обрізаємо залишки жовчі та жирові прожилки. Якщо печінка велика, розрізаємо її навпіл.
Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній цибулю декілька хвилин – до прозорості.
Читайте також: Швидко та смачно на обід: рецепт печінкових котлет з манкою, який ви оціните.
Потім додаємо на сковороду печінку та все перемішуємо. Накриваємо кришкою та готуємо приблизно 15 хвилин.
Коли печінка стане м'якою, додаємо сіль, перець та улюблені спеції. Зменшуємо вогонь до мінімуму.
Потім додаємо сметану та теплу воду або бульйон. Перемішуємо і тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин.
Подавати можна з будь-яким гарніром та свіжою зеленню.
- Читайте також на theLime, як приготувати печінкові млинці з начинкою з плавленого сиру.
Цікаві новини для вас:
- Час готуватися до Великодня: популярний рецепт паски від Лілії Цвіт обожнюють у мережі.
- Борщ з грибами без м'яса – смачна страва пісного меню: як її приготувати.
- Як спекти італійську паску: рецепт ароматного панетоне з цедрою та сухофруктами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.