Лайм

Борщ з грибами без м'яса – смачна страва пісного меню: як його приготувати

Побалуйте близьких ситною першою стравою

Щороку перед Великоднем багато вірян в Україні дотримуються Великого посту. Це найдовший пост у році, мета якого – підготовка до Світлого Христового Воскресіння. У цей час християни намагаються очиститися як духовно, так і фізично – тобто відмовляються від продуктів харчування тваринного походження. Тому господині шукають рецепти страв, щоб зробити пісне меню смачним та різноманітним. theLime підібрав простий рецепт борщу без м'яса.

Читайте також: Під час посту можна готувати смачні пиріжки: як приготувати тісто без яєць та молока.

Фото: instagram.com/marina_khvil

Інгредієнти: вода (3 л), гриби (500 г), квасоля (100 г), картопля (4-5 шт.), цибуля (1 шт.), капуста (300 г), морква (1 шт.), лавровий лист (1 шт.), оцет (1 ст. л.), цукор (1 ст. л.), томатна паста (3 ст. л.), часник (2 зубчики), рослинна олія (100 мл), сіль (за смаком), зелень, солодкий перець.

Приготування:

Промиваємо квасолю у холодній воді, замочуємо її приблизно на 8 годин, краще це зробити на ніч. Води має бути вдвічі більше, ніж квасолі.

У велику каструлю наливаємо 3 л води, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо квасолю протягом 1 години.

Підготуємо овочі: картоплю нарізаємо шматочками, моркву і буряк натираємо на грубій тертці, цибулю нарізаємо кубиком, капусту дрібно шаткуємо, печериці промиваємо, якщо дрібні, так і залишаємо, якщо великі, розрізаємо навпіл.

Коли квасоля звариться, до неї додаємо картоплю, варимо 10 хвилин. Далі додаємо капусту і продовжуємо варити ще 10 хвилин.

Читайте також: Як приготувати капустяники з картоплею: рецепт смачної страви, яка доповнить меню на Великий піст.

На сухій сковороді обсмажуємо гриби, коли випарується рідина, додаємо рослинну олію, часник і обсмажуємо все до золотистого кольору.

Окремо на іншу сковороду наливаємо олію, викладаємо натертий буряк, моркву та цибулю. Смажимо, помішуючи, до м'якості овочів. Додаємо оцет, цукор, розведену у воді томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.

У каструлю з пісним борщем додаємо обсмажені гриби, засмажку, лавровий лист і сіль за смаком. Даємо закипіти, проварюємо на маленькому вогні 5 хвилин.

До борщу з квасолею та грибами додаємо зелень, вимикаємо вогонь, накриваємо та даємо настоятися 30 хвилин, далі подаємо до столу.


Цікаві новини для вас:

  1. 10 головних правил Великого посту та 5 сильних молитов, які потрібно читати.
  2. Меню на Великий піст 2024: рецепти смачних страв без м'яса, масла та яєць.
  3. Як Великдень відзначають у західних країнах: цікаві традиції свята.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Друге підживлення: чим полити часник, щоб отримати великі головки

Які добрива необхідно використовувати для першого та другого підживлення озимого часнику, як їх правильно приготувати, а також застосовувати  

Крашанки у цибулевому лушпинні, які робили наші бабусі: оригінальний спосіб з листочками

Яйця в цибулинні - традиційний спосіб зробити крашанки на Великдень, який ще використовували наші бабусі

Вербну неділю відзначають 28 квітня: які повір'я та прикмети має свято

Вербна неділя 2024 випадає на 28 квітня - які прикмети та повір'я має це велике церковне свято - список