Навіть під час війни ніхто не скасовував маленькі сімейні свята, значущі дати та вечірні посиденьки з близькими за чашкою чаю. І якщо у вас немає можливості купити або замовити торт, можна приготувати смачний десерт самостійно. Останнім часом у мережі особливою популярністю користується торт "Бите скло", який можна зробити з бісквітом і кокосовою стружкою або з вафельними коржами. theLime підібрав простий рецепт останнього.
Читайте також: "Бите скло" - улюблений святковий десерт: як приготувати торт-желе зі сметаною.
Інгредієнти: вафельні коржі, желе (2 упаковки з різними смаками), кисломолочний сир (600 г), цукрова пудра (60 г), молоко (250 мл), желатин (25 г).
Приготування:
Спочатку готуємо два види желе різного кольору – так, як зазначено на упаковці. Залишаємо його в холодильнику до повного застигання, а потім нарізаємо кубиками.
Желатин заливаємо молоком і залишаємо на 10 хвилин, щоб він набух.
Кисломолочний сир викладаємо в глибоку миску, додаємо до нього цукрову пудру, збиваємо блендером, вливаємо туди розтоплений желатин і швидко перемішуємо.
Читайте також: "Бите скло" по-новому: рецепт торта-желе з вершками та білим шоколадом.
Отриману сирну масу поділяємо на дві частини і в кожну висипаємо кубики нарізаного желе.
Збираємо торт: викладаємо перший вафельний корж, на нього викладаємо сирну масу з желе, рівномірно розподіляємо, накриваємо другим коржем і так повторюємо декілька разів. Ставимо в холодильник на кілька годин.
Подаємо торт-желе "Бите скло" до столу і розрізаємо на порційні шматочки.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати вафельний торт з желе.
- Читайте також на theLime, як приготувати популярний закарпатський торт "Ужгород".
Цікаві новини для вас:
- Простіше, ніж здавалося: як приготувати тонке тісто на піцу за італійським рецептом.
- Весняний рецепт: як приготувати на обід зелений борщ з кропивою.
- Десерт "Бите скло" не втрачає популярності: як приготувати його по-новому.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.