Перші страви – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону. У теплу пору року багато господинь готують окрошку – традиційний холодний суп. Обов'язковими компонентами окрошки є кефір або сметана, квас, свіжі огірки, кріп, зелений лук, розтертий із сіллю, гірчиця, яйце. theLime ділиться простим рецептом окрошки, яку можна приготувати на грецькому йогурті замість кефіру.
Читайте також: Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі літню першу страву.
Інгредієнти: копчене куряче філе (300 г), картопля (3 шт.), редиска (6 шт.), огірок (3 шт.), яйце (3 шт.), кріп, зелена цибуля, грецький йогурт або "Айран" (500 г), лимон (1 шт.), гірчиця (1 ч. л.), сметана (3 ст. л.).
Приготування:
Спочатку необхідно почистити та зварити картоплю в окремій каструлі.
В іншому посуді відварюємо вкруту яйця – 10 хвилин після закипання. Потім чекаємо, доки вони охолонуть, очищаємо від шкаралупи.
Промиваємо всі овочі. Огірок очищаємо та нарізаємо дрібним кубиком.
Редиску теж подрібнюємо – бажано, щоб усі інгредієнти в окрошці були нарізані досить дрібно.
Потім нарізаємо копчене куряче філе або інше м'ясо, ковбасу за смаком.
Кріп і зелену цибулю промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо їх ножем.
Читайте також: Який інгредієнт додати до окрошки, щоб була до смаку як ресторанна страва.
Усі нарізані інгредієнти викладаємо у глибоку миску чи каструлю.
Для окрошки можна взяти готовий "Айран" або зробити його самостійно. Для цього беремо грецький йогурт, викладаємо його в чашу блендера, солимо, заливаємо водою та збиваємо блендером. Потім додаємо гірчицю та збиваємо ще раз.
Зварені картоплю та яйця нарізаємо кубиком і додаємо до інших інгредієнтів. Все ретельно перемішуємо, додаємо трохи лимонного соку та заливаємо "Айраном".
- Раніше ми розповіли, як приготувати зелений борщ із щавлем та яйцем.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачну окрошку на квасі та сметані.
Цікаві новини для вас:
- Тетяна Літвінова показала, як приготувати на Великдень просту сирну паску з сухофруктами.
- "Бите скло" у вафельних коржах - оригінальний варіант улюбленого торта-желе.
- Простіше, ніж здавалося: як приготувати тонке тісто на піцу за італійським рецептом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.