Лайм

До Нового року і Різдва: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом пирога з хурмою

Таку випічку зовсім не важко готувати

До Нового року залишилися лічені дні, і багато господинь в Україні всупереч війні та відключенням світла складають святкове меню. Окрім новорічних салатів та м'ясних закусок на Новий рік зазвичай готують десерти. Раніше ми розповідали, як зробити торт Орео з печивом, а тепер ділимося ідеєю від Ектора Хіменеса-Браво. Популярний кулінар запропонував приготувати простий, бюджетний, але смачний пиріг із хурмою а-ля шарлотка. Рецеп із відео він опублікував в Instagram.

Інгредієнти: 3 яйця, 180 г цукру, 100 мл олії, 200 г борошна, 1 ч. ложка соди для випічки, 1 ст. ложка лимонного соку, 3 стиглі хурми, сіль.

Порада: Щоб вибрати стиглу хурму, звертайте увагу на колір: він має бути червоно-помаранчевим, з тонкими сухими смужками по колу. Найсолодша хурма буде м'якою, а якщо вам подобаються менш в'язкі сорти, обирайте Шарон або Корольок.

Читайте на тему: Як приготувати торт "Сніговик в тропіках" - кулінарний тренд на Новий рік та Різдво.

Фото: Getty Images

Приготування пирога з хурмою

Яйця розбиваємо в миску, додаємо олію, сіль і цукор. Ретельно збиваємо віночком до появи піни.

Вводимо лимонний сік, соду та борошно і добре перемішуємо. Тісто має вийти досить рідким, але в'язким.

Хурму миємо та нарізаємо напівкільцями. Меншу частину з них вмішуємо у тісто.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто з хурмою. Зверху пирога викладаємо по колу шматочки хурми, що залишилися (як на шарлотці).

Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Перевірити його готовність можна зубочисткою: якщо вийде суха та чиста – пиріг можна діставати.

Готовий пиріг з хурмою посипаємо цукровою пудрою і при бажанні прикрашаємо часточками свіжої хурми.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою