RU  UA

Lifestyle

Як самостійно засолити червону рибу до Нового року: простий рецепт

Домашня малосольна риба вийде нічим не гіршою за магазинну

Червона риба на новорічному столі – одна з найпопулярніших закусок. Її використовують для приготування бутербродів, тарталеток, салатів, млинців та інших страв. Єдиним недоліком може бути висока ціна слабосоленого лосося, форелі чи сьомги. Вихід є: самостійно засоливши червону рибу, ви заощадите кошти та отримаєте корисну кулінарну навичку. Розповідаємо, як це зробити.

Читайте по темі: Як визначити, чи свіжа риба: 4 ознаки, на які варто звернути увагу.

Фото: Getty Images

В домашніх умовах можна солити будь-яку червону рибу - як свіжу, так і заморожену. Крім форелі, лосося та сьомги зверніть увагу на горбушу, кижуча, кету.

Для засолювання червоної риби потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Як правило, це лише сама риба, цукор і сіль (на 500 г риби - 1 ст. ложка солі і 1 ч. ложка цукру). Іноді кулінари додають кріп та чорний перець, але такий пряний варіант подобається не всім та підходить не для кожної страви.

Читайте по темі: Як приготувати апетитний рулет із лаваша з червоною рибою: простий рецепт.

Приготування:

Перед засолюванням риби обробіть філе: відріжте зайвий жир, плавці, видаліть всі кісточки та плівки. Якщо філе велике, розріжте його навпіл чи розділіть на шматочки.

Промийте рибу в холодній проточній воді і промокніть серветками, щоб вона була сухою з усіх боків.

Цукор та сіль перемішайте до однорідності та натріть філе червоної риби. Також посипте цією сумішшю дно контейнера, в якому риба готуватиметься.

Покладіть філе в контейнер м'якоттю донизу. Закрийте його кришкою та приберіть в холодильник. Якщо вам подобається ніжна малосольна риба, приготування займе 2 доби. Для солонішого смаку тримати її під кришкою можна 4 дні.

Коли червона риба буде готова, злийте розсіл. Якщо вам потрібно зберегти її довше, полийте рибу оливковою олією.

Читайте також

Проведіть цю просту обробку томатів, якщо хочете зібрати великий врожай

Чем обработать томаты для увеличения урожайности, когда проводить такую подкормку, а также как правильно приготовить раствор с паслинием

Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем

Как в домашних условиях приготовить вкусный салат с консервированным тунцом, яйцами и овощами, чтобы разнообразить меню своей семьи

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали четыре знака Зодиака с нестандартным мышлением - Водолей, Близнецы, Стрелец, Рыбы