Лайм

Як приготувати пишні полтавські галушки у м'ясному соусі: простий рецепт

Зробіть таку ситну страву

Галушки – це традиційна страва української кухні, яку подають як основну або як добавку до різних супів та борщу. І якщо ви ще не придумали, як урізноманітнити меню своєї родини після свят, приготуйте полтавські галушки в м'ясному соусі. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти для тіста на галушки: кефір (125 мл), борошно (175 г), яйце (0,5 шт.), сіль (0,5 ч. л.), сода (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для соусу: куряче м'ясо зі стегна або гомілки без шкіри та кісток (450-500 г), цибуля (3 шт.), рослинна олія для смаження, сметана (100 мл), сіль, перець, прованські трави.

Фото: instagram.com/vi.receipts

Приготування:

Курячі стегна або гомілки промиваємо, відокремлюємо від кісток і шкіри та нарізаємо невеликими шматочками – приблизно 2 см.

Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо м'ясо до рум'яного кольору, викладаємо в сотейник.

На тій же олії в сковороді підсмажуємо цибулю до золотавого кольору. Додаємо її до м'яса разом зі спеціями та травами, заливаємо водою на 2 см вище рівня м'яса. Залишаємо тушкуватися на повільному вогні на 1 годину.

Через годину додаємо сметану і тушкуємо ще 1-1,5 години, поки не вийде маса, схожа на тушонку цибуля розійдеться в соусі, а м'ясо стане дуже ніжним і "розвареним".

Читайте також: Як приготувати смачний гречаний суп із галушками.

Потім приготуємо пишні полтавські галушки. Для приготування тіста беремо кефір, додаємо в нього яйце, соду, сіль та борошно. Замішуємо тісто та залишаємо його приблизно на 20 хвилин.

Стіл присипаємо борошном і ліпимо з тіста "ковбаску" 2 см діаметром, нарізаємо їх ножем на невеликі кружечки (1 см).

Ставимо на плиту каструлю, наливаємо у неї воду, зверху ставимо сито.

Варимо галушки на пару 2-3 хвилини. Під час варки вони збільшаться у розмірі приблизно в 2 рази. Потім викладаємо їх у ємність, змащену олією.

Викладаємо полтавські галушки в соус і тушкуємо все разом 5 хвилин.

Подаємо галушки в м'ясному соусі до столу з дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Фото: instagram.com/vi.receipts

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Для чого полуницю поливають окропом і як правильно це робити: несподіваний метод

Для чого дачники обробляють ґрунт навколо ягідних чагарників окропом, а також як це правильно робити, щоб не нашкодити полуниці

Як приготувати м'ясо по-французьки з картоплею: швидкий і цікавий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати м'ясо по-французьки з курячого філе з сиром, помідором та грибами, щоб урізноманітнити своє меню  

Приготуйте солодкі грінки: блогерка показала, як врятувати зачерствілу паску

Як у домашніх умовах приготувати солодкі грінки із черствої паски, яка залишилася після Великодня, щоб урізноманітнити своє звичне меню