Лайм

Як приготувати смачний печінковий торт на святковий стіл: простий рецепт

Здивуйте сім'ю чи гостей

Чимало українців цього року все ж таки святкуватимуть Різдво Христове 7 січня. І якщо ви вже вирішили порадувати близьких смачною закускою з оселедцем, зробіть також печінковий торт із морквою, який можна приготувати наступного дня після Святвечора, тому що 6 січня дозволено ставити на стіл лише 12 пісних страв. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти для печінкових млинців: куряча печінка (300 г), молоко (200 мл), борошно (150 г), яйця (2 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), цибуля (2 шт.), розпушувач (1 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), перець (0,3 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: морква (3 шт.), сметана (2 ст. л.), яйця (1-2 шт.), майонез (100-150 г), часник (3-4 часточки), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Щоб приготувати таку страву на Різдво 2023, курячу печінку промиваємо у проточній воді, відокремлюємо від плівок та жовчних проток. Цибулю очищаємо, промиваємо у проточній воді та тремо на дрібній терці. Змішуємо печінку, цибулю, яйця і все перебиваємо блендером до однорідності.

Потім вливаємо молоко і знову перемішуємо. Висипаємо борошно, розпушувач, сіль, перець, додаємо рослинну олію і все добре перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з олією. Наливаємо трохи печінкового тіста та рівномірно розподіляємо його по всій поверхні сковороди. Чекаємо, поки млинець схопиться і підрум'яниться, потім перевертаємо його на інший бік. Смажимо його ще 1-2 хвилини та знімаємо зі сковороди, перекладаємо на тарілку. Виконуємо те саме з рештою тіста.

Читайте також: Топ-5 рецептів куті на Різдво з різних круп та інгредієнтів.

Поки смажаться печінкові млинці, ставимо на плиту варитись в одній каструлі моркву (приблизно 20-30 хвилин), у другій – яйця (10 хвилин).

Потім зварену моркву очищаємо, тремо на дрібній терці, змішуємо зі сметаною, майонезом та подрібненим через прес часником, перцем і сіллю.

Збираємо печінковий торт з морквою: викладаємо перший млинець, потім начинку, знову млинець, начинка тощо. З даних інгредієнтів має вийти два торти.

Зверху змащуємо майонезом, посипаємо вареним яйцем. Ставимо в холодильник на 1-2 години, щоб печінковий торт добре просочився.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати  

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги