Кожна господиня має свій фірмовий рецепт сирників: хтось готує з бананом, хтось гарбузові з цедрою апельсина, а інші – оригінальні кокосові. І якщо ви ще шукаєте ідеальний рецепт, зробіть хрусткі сирники на манці без яєць. theLime підібрав перевірений і простий рецепт.
Інгредієнти: сир (100 г), цукор (0,5 ст. л.), манна крупа (1 ст. л.), пшеничне борошно для обвалювання (1 ст. л.).
Також за бажанням можна додати родзинки.
Приготування:
Сир висипаємо в глибоку миску. До нього додаємо цукор і манну крупу, інтенсивно перемішуємо виделкою і залишаємо при кімнатній температурі "відпочивати" приблизно на 10-15 хвилин. За цей час манка повинна увібрати зайву вологу з сиру і як слід набрякнути.
Потім розподіляємо отриману масу на однакові частини і формуємо акуратні кульки. Висипаємо трохи борошна на робочу поверхню і обвалюємо їх з усіх боків, злегка притискаючи сирники з манкою.
Читайте також: Як приготувати ніжні шоколадні сирники з вишнею.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією або вершковим маслом, викладаємо на неї сирники без яєць. Смажимо спочатку з одного боку приблизно 5-6 хвилин до золотавої скоринки, потім перевертаємо на інший.
Знімаємо з вогню та подаємо до столу зі сметаною, джемом, варенням.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ліниві вареники з сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити ванільні сирники в духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.