Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою родину смачною випічкою та десертами. І якщо ви вже робили бісквіт із полуничною начинкою або з 5 яєць у мультиварці, цього разу урізноманітніть своє звичне меню шоколадним бісквітом. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: борошно (200 г), какао (20 г), сода (1/2 ч. л.), розпушувач (8 г), ванільний цукор (10 г), цукор (190 г), яйце (1 шт.), молоко (100 мл), рослинна олія (50 мл), окріп (100 мл).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо в нього молоко та рослинну олію. Починаємо збивати за допомогою вінчика або міксером.
В окрему миску просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Додаємо їх разом із рештою сухих інгредієнтів (какао, сода, цукор, ванільний цукор) в рідкі.
Збиваємо все разом, потім додаємо окріп – весь і одразу. Продовжуємо збивати до однорідного стану – густої сметани.
Читайте також: Як приготувати ідеальний бісквіт для торта: 5 секретів досвідчених кондитерів.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С. Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Ставимо у розігріту духовку і випікаємо приблизно 50-55 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою – вона має бути сухою.
Виймаємо готовий шоколадний бісквіт і даємо йому трохи охолонути на решітці. Потім можна розрізати на два коржі для торта або подавати на стіл без крему – як пиріг.
- Раніше ми розповіли, як спекти ніжний медовий бісквіт зі сметанним кремом.
- Читайте також на theLime, як приготувати бісквітний торт Зебра на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.