Лайм

Як приготувати ідеальний бісквіт для торта: 5 секретів від досвідчених кондитерів

Використовувати його можна як основу для торта

Чимало господинь під час приготування десертів часто стикаються з труднощами – особливо якщо потрібно зробити тісто для вареників та пельменів або бісквіт. theLime підготував для вас кілька лайфхаків, як зробити бісквітне тісто для торта ідеальним.

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з тим, що бісквіт виходить "забитим", "гумовим", осідає при випіканні або не пропікається всередині. Також багато недосвідчених господинь не вміють відокремлювати білки від жовтків і збивати їх до правильної консистенції, як у класичному рецепті бісквіту, що завдає додаткових незручностей і займає чимало часу.

Фото: pinterest.com

Яких простих правил слід дотримуватись, щоб бісквіт вийшов?

1. Інгредієнти мають бути кімнатної температури

Якщо плануємо приготувати бісквіт – дістаємо продукти з холодильника наперед. Таким чином всі продукти будуть перемішуватися між собою краще. Адже часто в процесі приготування бісквіту є і вода, і жир. Ці речовини краще з'єднуються при більш теплій температурі.

2. Білки потрібно відокремлювати від жовтків

Щоб бісквіт вийшов пишним та повітряним, необхідно відокремлювати білки від жовтків. Потрібно розбити перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не зашкодити жовток. Потім злегка стиснути стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, піднести шийку до жовтка і плавно розтиснути стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.

Потім жовтки збиваємо з цукром до біла і вводимо туди всі сухі інгредієнти. Білки збиваємо до міцних піків. Щоб визначити правильну консистенцію, перевернемо посуд: білок повинен залишитись на місці, не витікати.

3. Білки з жовтками необхідно з'єднувати поступово

Коли з'єднуємо білки із жовтками – текстури намагаємося наблизити одну до іншої. Вводимо невелику частину білків у жовтки, акуратно перемішуємо, лише після цього вводимо наступну частину.

4. Вершкове масло теж з'єднуємо з тістом поступово

Після додавання в тісто розтопленого, не гарячого вершкового масла довго не перемішуємо.

5. Випікаємо по одному коржу в формі

Щоб бісквіт вийшов гарної якості, кожен корж краще випікати в окремій формі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати