Чимало господинь під час приготування десертів часто стикаються з труднощами – особливо якщо потрібно зробити тісто для вареників та пельменів або бісквіт. theLime підготував для вас кілька лайфхаків, як зробити бісквітне тісто для торта ідеальним.
Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з тим, що бісквіт виходить "забитим", "гумовим", осідає при випіканні або не пропікається всередині. Також багато недосвідчених господинь не вміють відокремлювати білки від жовтків і збивати їх до правильної консистенції, як у класичному рецепті бісквіту, що завдає додаткових незручностей і займає чимало часу.
Яких простих правил слід дотримуватись, щоб бісквіт вийшов?
1. Інгредієнти мають бути кімнатної температури
Якщо плануємо приготувати бісквіт – дістаємо продукти з холодильника наперед. Таким чином всі продукти будуть перемішуватися між собою краще. Адже часто в процесі приготування бісквіту є і вода, і жир. Ці речовини краще з'єднуються при більш теплій температурі.
2. Білки потрібно відокремлювати від жовтків
Щоб бісквіт вийшов пишним та повітряним, необхідно відокремлювати білки від жовтків. Потрібно розбити перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не зашкодити жовток. Потім злегка стиснути стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, піднести шийку до жовтка і плавно розтиснути стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.
Потім жовтки збиваємо з цукром до біла і вводимо туди всі сухі інгредієнти. Білки збиваємо до міцних піків. Щоб визначити правильну консистенцію, перевернемо посуд: білок повинен залишитись на місці, не витікати.
3. Білки з жовтками необхідно з'єднувати поступово
Коли з'єднуємо білки із жовтками – текстури намагаємося наблизити одну до іншої. Вводимо невелику частину білків у жовтки, акуратно перемішуємо, лише після цього вводимо наступну частину.
4. Вершкове масло теж з'єднуємо з тістом поступово
Після додавання в тісто розтопленого, не гарячого вершкового масла довго не перемішуємо.
5. Випікаємо по одному коржу в формі
Щоб бісквіт вийшов гарної якості, кожен корж краще випікати в окремій формі.
- Раніше ми розповіли, як зробити тісто на піцу без дріжджів, на маргарині або кислому молоці.
- Читайте також на theLime, чому не виходить тісто для пельменів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.