Лайм

Як приготувати сирні пампухи на Другий Святвечір: простий рецепт

Поекспериментуйте на кухні у період свят

Напередодні Водохреща православні відзначають Другий Святвечір, на який прийнято готувати не лише голодну кутю та інші пісні страви, адже за традицією на це свято також готують пампухи. Ми вже розповідали, як зробити їх із вишнями, а цього разу поділимося, як приготувати цю страву з сиром.

Фото: pinterest

Інгредієнти: 400 гр борошна, 250 гр кисломолочного сиру, 2 яйця, 1 жовток, ванільний цукор – 1 пакетик, 1/3 скл молока, 1 ст л масла, 3 ст л цукру, 7 гр сухих дріжджів, дрібка солі, цедра одного лимону, олія для смаження – близько 400 мл, цукрова пудра для обвалювання.

Приготування: у велику миску просіюємо борошно, додаємо всі інгредієнти, окрім масла і молока, перемішуємо все ложкою. Масло розтоплюємо, а молоко трошки підігріваємо та додаємо в тісто. Тісто вимішуємо протягом 5 хв, накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на годину, щоб піднялося.

Читайте також: Як приготувати голодну кутю на Другий Святвечір: рецепти з рисом і пшеницею.

Фото: pinterest

В каструлі ставимо нагріватись олію. Тісто ще раз вимішуємо, після чого починаємо відривати від нього шматочки та формувати кульки. З вказаних вище пропорцій у вас має вийти близько 25-30 штук. Кидаємо в олію і смажимо до приємного коричневого кольору. Готові пампухи викладаємо на паперовий рушник. Коли охолонуть - обвалюємо в цукровій пудрі. Готово, можна куштувати ніжні смаколики!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити