Лайм

Як приготувати сирні пампухи на Другий Святвечір: простий рецепт

Поекспериментуйте на кухні у період свят

Напередодні Водохреща православні відзначають Другий Святвечір, на який прийнято готувати не лише голодну кутю та інші пісні страви, адже за традицією на це свято також готують пампухи. Ми вже розповідали, як зробити їх із вишнями, а цього разу поділимося, як приготувати цю страву з сиром.

Фото: pinterest

Інгредієнти: 400 гр борошна, 250 гр кисломолочного сиру, 2 яйця, 1 жовток, ванільний цукор – 1 пакетик, 1/3 скл молока, 1 ст л масла, 3 ст л цукру, 7 гр сухих дріжджів, дрібка солі, цедра одного лимону, олія для смаження – близько 400 мл, цукрова пудра для обвалювання.

Приготування: у велику миску просіюємо борошно, додаємо всі інгредієнти, окрім масла і молока, перемішуємо все ложкою. Масло розтоплюємо, а молоко трошки підігріваємо та додаємо в тісто. Тісто вимішуємо протягом 5 хв, накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на годину, щоб піднялося.

Читайте також: Як приготувати голодну кутю на Другий Святвечір: рецепти з рисом і пшеницею.

Фото: pinterest

В каструлі ставимо нагріватись олію. Тісто ще раз вимішуємо, після чого починаємо відривати від нього шматочки та формувати кульки. З вказаних вище пропорцій у вас має вийти близько 25-30 штук. Кидаємо в олію і смажимо до приємного коричневого кольору. Готові пампухи викладаємо на паперовий рушник. Коли охолонуть - обвалюємо в цукровій пудрі. Готово, можна куштувати ніжні смаколики!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні