Останнім святом різдвяного циклу є Хрещення Господнє, яке християни східного обряду святкують 19 січня. Напередодні, 18 січня, відзначають Другий Святвечір або, як його ще називають, "Голодна кутя", коли вся родина збирається за столом, на якому мають бути голодна кутя та непарна кількість пісних страв. theLime підібрав для вас кілька простих рецептів салатів з крабовими паличками для цього вечора.
Салат з крабовими паличками та сухариками
Інгредієнти: огірок (1 шт.), червоний болгарський перець (1 шт.), крабові палички (1 уп.), петрушка, кріп, сухарики, майонез (2 ст. л.), сметана (1 ст. л.), часник (1 зубчик).
Приготування:
Усі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Червоний болгарський перець, огірок і крабові палички нарізаємо квадратиками. Зелень подрібнюємо ножем. Викладаємо все в глибокий посуд.
Робимо заправку для салату. Для цього змішуємо майонез, сметану, видавлюємо 1 зубчик часнику та додаємо дрібно нарізаний зелений кріп. Ретельно перемішуємо та заправляємо салат.
Солимо і перчимо за смаком, перемішуємо всі інгредієнти, викладаємо на тарілку та посипаємо сухариками.
Читайте також: Що готують на Водохрещe: топ-3 рецепти традиційних страв на святковий стіл.
Салат з крабовими паличками та помідорами
Інгредієнти: консервована кукурудза (1 банка), крабові палички (300 г), помідор (3 шт.), твердий сир (200 г), батон (2-3 скибочки), часник (2 зубчики), оливкова олія, майонез, сіль, перець.
Приготування:
Помідори промиваємо під водою, за бажанням обдаємо окропом, робимо невеликі надрізи і знімаємо шкірку. Нарізаємо кубиками.
Часник очищаємо від лушпиння, дрібно ріжемо або пропускаємо через прес, змішуємо з нарізаними помідорами.
З кукурудзи зливаємо зайву воду. Крабові палички заздалегідь дістаємо з холодильника, потім нарізаємо кубиками.
Сир тремо на тертці. Хліб нарізаємо кубиками, змащуємо оливковою олією, солимо і додаємо італійські трави і ставимо на 10 хвилин у духовку.
Викладаємо шарами: помідори, майонез, кукурудза, крабові палички, майонез, сир, сухарики.
Читайте також: Як приготувати голодну кутю на Другий Святвечір: рецепти з рисом та пшеницею.
Салат з крабовими паличками та пекінською капустою
Інгредієнти: пекінська капуста (5 листочків), консервована кукурудза (70 г), крабові палички (5-6 шт.), огірок (1 шт.), перепелині яйця (4 шт.), майонез (2-3 ч. л.), кінза.
Приготування:
Відварюємо в підсоленій воді перепелині яйця - приблизно 5 хвилин після закипання. Виймаємо, чекаємо, доки вони охолонуть. Розрізаємо їх на 4 частини.
Листя пекінської капусти промиваємо в проточній воді, відрізаємо білу серединку, а зелену частину нарізаємо дрібно або рвемо руками.
Крабові палички нарізаємо кубиком. Свіжий огірок споліскуємо у воді та подрібнюємо. З кукурудзи зливаємо рідину.
Кинзу промиваємо, викладаємо на паперові рушники на кілька хвилин, потім подрібнюємо ножем.
Змішуємо в салатнику всі інгредієнти, заправляємо майонезом. Сіль - за смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати сирні пампушки на Другий Святвечір.
- Читайте також на theLime рецепт тарталеток з крабовими паличками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.