Приготування морквяного пирога - чудовий спосіб нагодувати морквою всіх тих, хто не любить цей яскравий та неймовірно корисний овоч. Якщо ви вже пробували рецепт з апельсином, візьміть на замітку варіант з горіхами та родзинками. Для приготування вам знадобиться мінімум інгредієнтів та трохи вільного часу.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (70 г), мед (30 г), борошно (200 г), морква (180 г), яблука (120 г), кориця (1 ч.л.), вершкове масло (70 г), олія (30 г), волоські горіхи (50 г), родзинки (50 г), розпушувач (10 г).
Читайте також: Не потрібно пекти коржі: рецепт торта Спартак на сковороді.
Приготування:
Яйця збийте з цукром до утворення білої піни. Додайте розтоплене вершкове масло, рідкий мед та олію.
Моркву ретельно вимийте та очистіть від шкірки. Натріть на дрібній тертці. З яблука видаліть серцевину і також натріть на тертці. Яблука та моркву додайте в миску з яйцями.
Горіхи подрібніть. Родзинки добре промийте і просушіть. Перекладіть у тісто.
Борошно з'єднайте з розпушувачем та корицею, поступово додайте в миску. Замісіть тісто ложкою.
Форму для запікання змастіть рослинною олією або вершковим маслом, перелийте тісто і поставте в духовку. Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Час залежить від особливостей духовки.
Готовий морквяний пиріг остудіть, дістаньте з форми і наріжте порційними скибочками. Подавайте з чаєм, кавою або просто так.
- Раніше ми розповідали, як приготувати шоколадний бісквіт, який можна їсти як пиріг.
- Дізнайтесь також, як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті.