Лайм

Як зробити котлети з консервованої сардини і рису: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї ситні та корисні страви. Однак в умовах планових відключень електроенергії багато хто змушений вигадувати "швидкі" рецепти без використання додаткової техніки, наприклад, м'ясорубки або блендера. І якщо ви вже робили на обід рублені курячі котлети з сиром або з гарбуза та курячого фаршу, приготуйте котлети з консервованої сардини. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: рис (150 г), сіль (0,5 ч. л.), сардини в олії (1-2 банки), морква (2 шт.), цибуля (1 шт.), перець чорний мелений, пшеничне борошно (4 ст. л.), рослинна олія (1 ст. л.), яйця (1 шт.).

Фото: instagram.com/good_food_style

Приготування:

Рис промиваємо декілька разів у проточній воді – доти, доки вона не стане прозорою. Викладаємо в каструлю та заливаємо його 2 склянками гарячої води, накриваємо кришкою та варимо до готовності.

Цибулю та моркву очищаємо, споліскуємо у воді, нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, злегка обсмажуємо овочі.

Потім додаємо засмажку до готового рису і все ретельно перемішуємо.

Відкриваємо консервовану сардину, зливаємо зайву олію, змішуємо з рисом та овочами. Перчим до смаку, можна посолити, якщо сардини недостатньо солоні.

Читайте також: Як приготувати курячі котлети з сиром.

У фарш додаємо яйце і ретельно все вимішуємо. Формуємо котлетки та обвалюємо їх у борошні перед обсмажуванням.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо котлети з консерви до золотистої скоринки з обох боків. Як правило, на це не повинно піти багато часу, оскільки начинка вже готова.

Фото: instagram.com/good_food_style

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї