Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї ситні та корисні страви. Однак в умовах планових відключень електроенергії багато хто змушений вигадувати "швидкі" рецепти без використання додаткової техніки, наприклад, м'ясорубки або блендера. І якщо ви вже робили на обід рублені курячі котлети з сиром або з гарбуза та курячого фаршу, приготуйте котлети з консервованої сардини. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: рис (150 г), сіль (0,5 ч. л.), сардини в олії (1-2 банки), морква (2 шт.), цибуля (1 шт.), перець чорний мелений, пшеничне борошно (4 ст. л.), рослинна олія (1 ст. л.), яйця (1 шт.).
Приготування:
Рис промиваємо декілька разів у проточній воді – доти, доки вона не стане прозорою. Викладаємо в каструлю та заливаємо його 2 склянками гарячої води, накриваємо кришкою та варимо до готовності.
Цибулю та моркву очищаємо, споліскуємо у воді, нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, злегка обсмажуємо овочі.
Потім додаємо засмажку до готового рису і все ретельно перемішуємо.
Відкриваємо консервовану сардину, зливаємо зайву олію, змішуємо з рисом та овочами. Перчим до смаку, можна посолити, якщо сардини недостатньо солоні.
Читайте також: Як приготувати курячі котлети з сиром.
У фарш додаємо яйце і ретельно все вимішуємо. Формуємо котлетки та обвалюємо їх у борошні перед обсмажуванням.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо котлети з консерви до золотистої скоринки з обох боків. Як правило, на це не повинно піти багато часу, оскільки начинка вже готова.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні та соковиті тефтелі у духовці.
- Читайте також на theLime, як зробити швидкі "рибні" котлети з крабових паличок.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.