В умовах війни та подорожчання продуктів харчування багато господинь намагаються готувати бюджетні страви. І якщо ви вже знаєте, як зробити квашену тушковану капусту з квасолею, цього разу урізноманітніть ваше меню тушкованою капустою з сосисками або ковбасками. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: білокачанна капуста (500 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), солодкий болгарський перець (0,5 шт.), сосиски або ковбаски (200 г), томатна паста або кетчуп (2-3 ст. л.), часник (1-2 зубчики), рослинна олія для смаження, сіль, чорний мелений перець, приправи.
Приготування:
Цибулю, моркву, болгарський перець та капусту промиваємо у проточній воді, з капусти знімаємо верхні листочки.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиком середнього розміру, а моркву тремо на великій терці.
Сосиски або ковбаски нарізаємо кружальцями. Капусту шаткуємо соломкою, а болгарський перець очищаємо від насіння і теж нарізаємо соломкою.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією, викладаємо на неї кружечки сосисок, моркву та цибулю. Обсмажуємо декілька хвилин, постійно помішуючи.
Потім всипаємо в сковороду капусту, якщо необхідно – вливаємо ще трохи олії.
Читайте також: Як приготувати тушковану капусту з м'ясом: простий рецепт на сковороді.
Тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин, періодично помішуючи, потім додаємо болгарський перець, дрібно нарізаний часник. Солимо, перчимо, додаємо приправи, томатну пасту або кетчуп, ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь і тримаємо під кришкою 10-15 хвилин.
Потім вимикаємо плиту, накриваємо сковороду рушником і залишаємо в такому вигляді на 10 хвилин.
Подаємо до столу тушкована капуста з сосисками і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати квашену капусту з буряком.
- Читайте також на theLime, як приготувати ліниві голубці з рисом і капустою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.