14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина чи, як його ще називають, День усіх закоханих. Напередодні свята чоловіки обирають своїм другим половинкам оригінальні подарунки, а дівчата намагаються здивувати смачною вечерею та, звичайно ж, десертом. І якщо ви вже робили торт Червоний оксамит або Медовик з кремом пломбір і полуницею, цього разу урізноманітніть своє меню шоколадним Наполеоном із заварним кремом. theLime підібрав перевірений рецепт.
Інгредієнти для коржів: вершкове масло 72% (530 г), темне фільтроване пиво (360 мл), оцет (1 ст. л.), борошно (700 г), какао (100 г).
Інгредієнти для заварного шоколадного крему: молоко (1 л), яйця (2 шт), кукурудзяний крохмаль (80 г), цукор (230 г), молочний шоколад (80 г), чорний шоколад (80 г).
Приготування:
Вершкове масло має бути замороженим, а пиво – крижаним.
Борошно з какао просіюємо через сито в окрему миску і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Потім на великій терці тремо вершкове масло в сухі інгредієнти, постійно вкочуючи брусочки масла в борошно та какао. Натерте масло паралельно весь час перемішуємо з борошном – трохи натерли та перемішали.
Якщо ви відчуваєте, що масло починає ставати м'яким, негайно відправляєте все в холодильник на 5-7 хвилин.
Коли масло повністю натерте, руками швидко перемішуємо його та борошно. Далі додаємо крижане темне фільтроване пиво і швидко замішуємо тісто. Головне – не дати маслу розтанути. Довго місити не потрібно, - треба щоб тісто зібралося в щільну кулю.
Розкочуємо в ковбаску і ділимо її на 12 рівних частин. З кожної робимо коржик, кладемо його на тарілку, присипану борошном. Накриваємо пакетиком та відправляємо в холодильник приблизно на 1 годину. Потім кожен шматочок розкочуємо в тонкий шар на пергаменті.
Духовку ззадалегідь розігріваємо до 200°С. Випікаємо коржі близько 10 хвилин, потім чекаємо, поки вони охолонуть, і обрізаємо, щоб вони стали діаметром 20 см. Обрізки не викидаємо, вони знадобляться для посипання.
Читайте також: Як зробити на День закоханих смачний шоколадний пиріг із вишнями.
Для приготування заварного крему в глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них крохмаль і цукор, все ретельно перемішуємо вінчиком.
У невеликому сотейнику нагріваємо молоко до кипіння, потім знімаємо з вогню.
Третю частину молока додаємо до яєчної суміші, швидко помішуючи вінчиком. Далі масу переливаємо в каструлю з молоком, що залишилося, і ставимо на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, чекаємо, поки вона загусне.
Знімаємо сотейник із плити і додаємо шоколад, перемішуємо вінчиком до однорідності. Перекладаємо крем в окрему ємність та накриваємо харчовою плівкою. Чекаємо, поки заварний крем охолоне.
Збираємо шоколадний Наполеон: низ підкладки промазуємо кремом, викладаємо перший корж, на нього наносимо 2 ст. л. крему з гіркою. Повторюємо те саме з іншими коржами.
Наприкінці злегка притискаємо останній корж, щоб вийшло все повітря з шоколадного торта. Змащуємо верх і боки заварним шоколадним кремом, що залишився. Присипаємо подрібненою крихтою з обрізків.
Ставимо в холодильник на ніч чи хоча б на 12 годин. Перед вживанням виймаємо шоколадний торт із холодильника і даємо постояти йому за кімнатної температури приблизно 30 хвилин, щоб він став максимально ніжним.
Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати торт із трубочок "Смерекова хата".
- Читайте також на theLime, як зробити торт Мурашник без випічки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.