Лайм

Класика, яка не набридає: рецепт торта Пташине молоко на День святого Валентина

Здивуйте своїх близьких

14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина чи, як його ще називають, День усіх закоханих. Напередодні свята чоловіки, як правило, обирають своїм другим половинкам небанальні подарунки, а дівчата намагаються здивувати смачною вечерею та, звичайно ж, десертом. І якщо раніше ви вже робили шоколадний Празький торт або Червоний оксамит, цього разу здивуйте коханого тортом Пташине молоко. theLime підібрав перевірений рецепт цього десерту.

Інгредієнти для коржів: яєчні жовтки (4 шт.), цукор (70 г), ванільний цукор (1 ч. л.), вершкове масло (70 г), борошно (100 г), розпушувач (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для суфле: вершкове масло (120 г), сире згущене молоко (70 г), желатин (15 г), холодна вода (85 г), яєчні білки (4 шт.), сіль (щіпка), лимонний сік (1 ст л.), вода (100 г), цукор (240 г).

Додаткові інгредієнти: чорний шоколад (1 плитка), рослинна олія без запаху (1-2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку ставимо розігріватись до 200°С.

Вершкове масло для коржів та суфле заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося.

Розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків.

В окремій мисці збиваємо жовтки з цукром до світлої пухкої маси, додаємо м'яке вершкове масло, продовжуємо збивати.

Борошно з'єднуємо з розпушувачем і просіюємо через сито в яєчну масу, збиваємо на низьких обертах міксера до однорідності. Перекладаємо тісто у форму для випічки, змащену маслом або вистелену пергаментом, і розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо корж у гарячу духовку та випікаємо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, поки він охолоне. Його можна за бажанням просочити молоком.

Читайте також: Ідеально до Дня закоханих: рецепт шоколадного торта Наполеон із заварним кремом.

Для приготування суфле для торта Пташине молоко висипаємо желатин у невелику піалу та заливаємо водою, залишаємо набухати. М'яке масло збиваємо за допомогою міксера, потім виливаємо до нього згущене молоко і продовжуємо збивати.

У невеликій каструлі з'єднуємо воду і цукор, проварюємо на середньому вогні до легкого карамельного відтінку або до температури 115°С.

В іншому посуді збиваємо білки з сіллю в стійку пухку масу, додаємо лимонний сік, ще раз збиваємо все разом. Потім тонкою цівкою вливаємо сироп в білки, постійно збиваючи близько 2-3 хвилин. Додаємо розтоплений негарячий желатин і знову збиваємо. З'єднуємо білкову та масляну маси, збиваємо все разом злегка міксером.

Збираємо торт у роз'ємній формі, вистеленій пергаментом: на дно викладаємо корж, потім виливаємо суфле і ставимо в холодильник, щоб воно застигло.

Розтоплюємо плитку чорного шоколаду, змішуємо з олією і поливаємо зверху торт глазур'ю. Чекаємо, доки вона застигне.

Подаємо до столу торт на День Валентина, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: instagram.com/recepty_przepisy

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні