Лайм

Класичний рецепт до Дня закоханих: як приготувати шоколадний Празький торт

Побалуйте свою другу половинку

14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина чи, як його ще називають, День усіх закоханих. Напередодні свята чоловіки, як правило, обирають своїм другим половинкам небанальні подарунки, а дівчата намагаються здивувати смачною вечерею та, звичайно ж, десертом. І якщо ви вже робили шоколадний Наполеон із заварним кремом або торт Червоний оксамит, цього разу приготуйте Празький торт. theLime підібрав найпростіший рецепт цього шоколадного десерту.

Інгредієнти для коржів: яйця (3 шт.), цукор (1 склянка), сметана або майонез (300 г), сода (1 ч. л.), згущене молоко (200 г), какао (3 ст. л.), борошно (2,5 склянки), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: вершкове масло (250 г), згущене молоко (200 г), какао (2 ст. л.), коньяк (2 ст. л.), вишневий сироп (250 мл).

Інгредієнти для глазурі: сметана (3 ст. л.), какао (3 ст. л.), цукор (6 ст. л.), масло (2 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо в них цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.

Додаємо в яєчну масу сметану або майонез, сіль, соду, яку попередньо гасимо в ложці оцтом, згущене молоко і какао, ретельно перемішуємо.

Просіюємо через сито борошно і вводимо його в тісто, перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Розділяємо все тісто на дві рівні частини та випікаємо коржі до готовності, яку можна перевірити дерев'яною шпажкою. Потім дістаємо бісквіти, охолоджуємо та розрізаємо кожен на дві частини.

Охолоджені коржі змащуємо вишневим сиропом для просочення.

Читайте також: З печивом та заварним кремом: рецепт смачного торта без випічки.

Для приготування крему вершкове масло збиваємо за допомогою міксера зі згущеним молоком, потім вводимо коньяк. Розділяємо крем на дві частини. В одну з них додаємо какао і ретельно перемішуємо.

Для приготування глазурі для шоколадного торта змішуємо сметану, какао, цукор, підігріваємо на плиті до однорідності, знімаємо та додаємо масло.

Збираємо Празький торт: викладаємо перший корж, змащуємо його білим кремом, потім другий корж та темний крем (з какао) і так чергуємо. Зверху поливаємо шоколадною глазур'ю.

Ставимо готовий торт приблизно на добу в холодильник, щоб він добре просочився.

Потім дістаємо та нарізаємо на порційні шматочки. Подаємо до столу з чаєм чи кавою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій