Лайм

Класичний рецепт до Дня закоханих: як приготувати шоколадний Празький торт

Побалуйте свою другу половинку

14 лютого у світі відзначатимуть День святого Валентина чи, як його ще називають, День усіх закоханих. Напередодні свята чоловіки, як правило, обирають своїм другим половинкам небанальні подарунки, а дівчата намагаються здивувати смачною вечерею та, звичайно ж, десертом. І якщо ви вже робили шоколадний Наполеон із заварним кремом або торт Червоний оксамит, цього разу приготуйте Празький торт. theLime підібрав найпростіший рецепт цього шоколадного десерту.

Інгредієнти для коржів: яйця (3 шт.), цукор (1 склянка), сметана або майонез (300 г), сода (1 ч. л.), згущене молоко (200 г), какао (3 ст. л.), борошно (2,5 склянки), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: вершкове масло (250 г), згущене молоко (200 г), какао (2 ст. л.), коньяк (2 ст. л.), вишневий сироп (250 мл).

Інгредієнти для глазурі: сметана (3 ст. л.), какао (3 ст. л.), цукор (6 ст. л.), масло (2 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо в них цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.

Додаємо в яєчну масу сметану або майонез, сіль, соду, яку попередньо гасимо в ложці оцтом, згущене молоко і какао, ретельно перемішуємо.

Просіюємо через сито борошно і вводимо його в тісто, перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Розділяємо все тісто на дві рівні частини та випікаємо коржі до готовності, яку можна перевірити дерев'яною шпажкою. Потім дістаємо бісквіти, охолоджуємо та розрізаємо кожен на дві частини.

Охолоджені коржі змащуємо вишневим сиропом для просочення.

Читайте також: З печивом та заварним кремом: рецепт смачного торта без випічки.

Для приготування крему вершкове масло збиваємо за допомогою міксера зі згущеним молоком, потім вводимо коньяк. Розділяємо крем на дві частини. В одну з них додаємо какао і ретельно перемішуємо.

Для приготування глазурі для шоколадного торта змішуємо сметану, какао, цукор, підігріваємо на плиті до однорідності, знімаємо та додаємо масло.

Збираємо Празький торт: викладаємо перший корж, змащуємо його білим кремом, потім другий корж та темний крем (з какао) і так чергуємо. Зверху поливаємо шоколадною глазур'ю.

Ставимо готовий торт приблизно на добу в холодильник, щоб він добре просочився.

Потім дістаємо та нарізаємо на порційні шматочки. Подаємо до столу з чаєм чи кавою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати  

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини