Наполеон - один із найпопулярніших класичних тортів, але не всі господині сьогодні можуть викроїти час на його приготування, тому підшукують прості альтернативи. Раніше ми розповідали, як зробити швидкий Наполеон з печива, а тепер поділимося рецептом торта-слойки з подвійним кремом, який смачніший за Наполеон.
Інгредієнти для тіста: вершковий маргарин або масло (1 пачка), борошно (3-3,5 склянки), яєчні жовтки (3 шт.), сметана 20% (1 склянка).
Інгредієнти для начинки: вишні у власному соку (800 г), вишневе желе (2 пачки), ванільний цукор (1 пачка), крохмаль (3 ст.л.), білки (3 шт.), цукор (1 склянка), волоські горіхи або арахіс (300 г).
Інгредієнти для 1 крему: масло (300 г), цукор (150 г) – можна замінити заварним або сметанним кремом.
Інгредієнти для 2 крему: готова макова начинка (250 г), цукор (50 г), масло (100 г).
Читайте також: Ідеально до Дня закоханих: рецепт шоколадного торта Наполеон із заварним кремом.
Приготування:
Маргарин або масло перетріть зі борошном, додайте сметану, жовтки і замісіть тісто. Розділіть на шість частин та відправте в холодильник. Залишіть на ніч.
Вишні процідіть і з'єднайте із сухою сумішшю желе. Додайте крохмаль та ванільний цукор. Білки збийте з цукром і з'єднайте з подрібненими горіхами.
Частину тіста розкотіть, викладіть 1/2 частину вишні, накрийте другою частиною тіста. Защипніть краї, зробіть невеликі проколи виделкою і випікайте при температурі 190 градусів 25 хвилин.
Зробіть два такі коржі. Третій – з білково-горіховою масою.
Зберіть торт "Слойка вишнево-горіхова" з подвійним кремом:
- корж із вишневою начинкою;
- маковий крем;
- масляний крем;
- білково-горіховий корж;
- маковий крем;
- масляний крем;
- вишневий корж.
Зверху за бажанням полийте шоколадною глазур'ю або зробіть інший декор.
- Раніше ми розповіли, як приготувати торт із трубочок "Смерекова хата".
- Читайте також на theLime, як зробити торт Мурашник без випічки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.