Лайм

Найкращий перекус: як приготувати в духовці пухкі булочки з сосискою

Зробити їх простіше простого

Деякі господині намагаються хоч якось підтримати бойовий дух своїх рідних і близьких під час війни, тому готують різну просту випічку вдома: пишні біляші в духовці, булочки з сиром замість звичайних ватрушок або класичні рогалики з повидлом. theLime підібрав для вас простий рецепт булочок із сосисками на дріжджовому тісті.

Інгредієнти: молоко (250 мл), борошно (550-600 г), цукор (1 ст. л.), дріжджі (20 г), рослинна олія (30 мл), яйце (1 шт.), сіль (1 ч. л.), сосиски (8 шт.).

Фото: instagram.com/ira.shaf_cooking

Приготування:

У глибоку миску просіюємо все борошно. Беремо його невелику частину (50 г), в нього виливаємо 25 мл кип'яченого гарячого молока, ретельно перемішуємо і чекаємо, поки суміш трохи охолоне.

Дріжджі розчиняємо в 125 мл молока, додаємо цукор, яйце, сіль, олію, заварну суміш із молока та борошна, все ретельно перемішуємо.

Потім частинами вводимо в тісто просіяне борошно - не все відразу, а поступово, щоб не забити тісто борошном. Вимішуємо його доти, доки не вийде м'яким.

Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо приблизно на 1 годину в теплому місці без протягів.

Читайте також: Як приготувати швидкі сосиски в тісті з листкового тіста.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Розкочуємо тісто, що підійшло, в пласт приблизно 30*50 см, товщиною 0,5 см. Нарізаємо на смужки довжиною 30 см і шириною 1,5 см.

Якщо сосиски дуже довгі, їх можна розрізати навпіл. Намотуємо підготовлені смужки тіста на сосиски і викладаємо на деко. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин, щоб тісто знову піднялося.

Змащуємо булочки на молоці та дріжджах збитим яйцем, посипаємо (за бажанням) кунжутом.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, доки вони трохи охолонуть.

Подаємо ароматні сосиски в тісті до чаю або беремо з собою як перекус.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні