Лайм

Як приготувати пухкі булочки з сиром замість звичайних ватрушок: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю та дітей

Деякі господині намагаються хоч якось підтримати бойовий дух своїх рідних та близьких під час війни, тому готують різні прості десерти вдома: пироги, цукрові булочки як у школі або кекси на кефірі з родзинками. theLime підібрав простий рецепт пишних булочок із сиром, яким поділилася блогер Юлія на своїй сторінці cooking.by.yuliia у соцмережі Instagram.

Інгредієнти для тіста: молоко (220 мл), цукор (80 г), сухі дріжджі (7 г) або живі (20 г), сіль (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), жовток (1 шт.), рослинна олія (30 г), борошно (480 г).

Інгредієнти для начинки: кисломолочний сир (600 г), сметана (80 г), манна крупа (30 г), білок (2 шт.), цукор (100 г), ваніль.

Додаткові інгредієнти: жовток (1 шт.), молоко (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування угорських ватрушок молоко злегка підігріваємо, в тепле молоко додаємо цукор та дріжджі, перемішуємо, а потім ще яйця, сіль та рослинну олію.

В окремий посуд просіюємо через сито борошно. Поступово вводимо його в рідкі інгредієнти та починаємо замішувати тісто. Воно має вийти м'яким.

Змащуємо олією велику миску і перекладаємо в неї тісто. Накриваємо його харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо приблизно на 30-40 хвилин у теплому місці без протягів. За цей час тісто має добре підійти та стати повітряним.

Читайте також: Як приготувати плетінку з сирного тіста.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Для приготування начинки кисломолочний сир висипаємо в глибоку миску, додаємо до нього сметану, ваніль або ванільний цукор, манну крупу та цукор. Збиваємо блендером доти, доки маса не стане однорідною.

В іншій мисці збиваємо яєчні білки, поступово додаючи в них цукор. У два етапи пересипаємо білки у сирну масу, обережно перемішуючи силіконовою лопаткою. За бажанням в начинку можна додати родзинки.

Потім формуємо угорські ватрушки: розкочуємо тісто в прямокутник і розрізаємо на приблизно однакові квадрати – їх має вийти близько 20. У кожен квадрат викладаємо по 1 ст. л. підготовленої начинки та збираємо краї в центр, добре защипуючи. Викладаємо ватрушки на молоці на деко, вистелене пергаментним папером.

Читайте також: Як приготувати шоколадну ковбасу з печивом і горіхами.

В окремій мисці змішуємо трохи молока та жовток, збиваємо вінчиком. Потім змащуємо цією сумішшю булочки з сиром зверху.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо їх і чекаємо, доки вони трохи охолонуть. За бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Подаємо апетитні булочки з сиром до чаю або беремо із собою на перекус.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення (@cooking.by.yuliia)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати