Лайм

Як приготувати желе зі сметаною для торта Бите скло: простий рецепт

Побалуйте близьких смачним десертом

Багато господинь-початківців вважають, що приготування десертів – це дуже довгий і складний процес, що вимагає спеціальних навичок і знань. Однак існує безліч простих десертів, які навіть не потрібно випікати. І якщо ви вже робили шоколадну ковбасу "салямі" з мигдалем, цього разу побалуйте близьких желейним тортом Бите скло. theLime вирішив докладніше розповісти, як приготувати для нього желе зі сметаною.

Інгредієнти: желе (3 п. з різними смаками, наприклад, малина, лимон, апельсин), сметана 18-20% (400 г), цукор (150 г), ванільний цукор (15 г), желатин (20 г), молоко (100 мл), вода (100 мл).

Фото: instagram.com/kristi_cooking_

Приготування:

Желе для торта Бите скло необхідно приготувати згідно з інструкцією, тільки зменшити кількість води на 130 мл. Кип'ятимо воду і розділяємо її на три рівні частини. Висипаємо в теплу кип'ячену воду перший пакетик желе та розмішуємо ложкою, щоб воно розчинилося. Те ж саме робимо з двома іншими. Залишаємо до повного остигання спочатку при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник. Коли желе застигне, дістаємо його та нарізаємо середніми кубиками.

Читайте також: Що робити, якщо желе не застигає: кулінарний лайфхак, який урятує десерт.

Желатин заливаємо водою з молоком і даємо набрякнути 15 хвилин. Потім нагріваємо на маленькому вогні.

В окремій ємності збиваємо охолоджену сметану з цукром та ванільним цукром. Потім частинами вводимо желатин, добре перемішуючи. З'єднуємо кубики желе із сметанною масою. Це потрібно робити негайно, оскільки маса дуже швидко застигає.

Читайте також: З вишнями та сметанним кремом: як приготувати простий млинцевий торт.

Форму для випічки, де буде торт, вистилаємо харчовою плівкою, викладаємо всю масу, розрівнюємо, накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник до повного застигання – на 6-8 годин (на всю ніч).

Через вказаний проміжок часу розрізаємо торт на порційні шматочки і подаємо до столу.

Фото: instagram.com/kristi_cooking_

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні