Рецептів кексів можна знайти безліч, і кожен з них відрізнятиметься компонентами та складністю приготування. Раніше ми вже розповідали, як зробити цей десерт за п'ять хвилин у мікрохвильовці, а цього разу поділимося, як приготувати кекси на кефірі з додаванням родзинок – із цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.
Візьміть: яйця – 2 шт, цукор – 200 г, ванільний цукор – 1 п, кефір - 6 ст л, олія – 6 ст л, борошно – 330 г, розпушувач - 1,5 ч л, родзинки - 100г (додаємо за бажанням). Із вказаних пропорцій у вас вийде близько 10-12 штук.
Приготування: в окремій ємності з'єднуємо яйця, цукор і ванільний цукор. Збиваємо ці компоненти до утворення пишної однорідної маси. Далі додаємо олію, знову все збиваємо. Вливаємо кефір кімнатної температури, повторно збиваємо.
Читайте також: Як приготувати запашні лимонні мафіни на сметані: простий рецепт.
В окремій мисці змішуємо борошно та розпушувач, після чого додаємо їх до всіх інших інгредієнтів. Все ретельно перемішуємо. Консистенція тіста має нагадувати густу сметану.
За бажанням додаємо родзинки. Перед цим ретельно їх промиваємо та просушуємо за допомогою паперового рушничка.
Готове тісто розподіляємо по формочках для кексів. Ставимо їх готуватись у розігріту до 180° духовку. Час приготування - 30-35 хвилин (jднак може відрізнятися в залежності від вашої духовки). Після приготування дістаємо ніжні кекси, даємо охолонути та насолоджуємось неповторним смаком.
- Дізнайтесь, як приготувати корисні батончики брауні.
- Також приготуйте цукрове печиво з корицею та апельсиновою цедрою за цим простим рецептом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.