Лайм

Приготує навіть школяр: простий рецепт кексів на кефірі з родзинками

Візьміть собі на замітку цю смачну ідею

Рецептів кексів можна знайти безліч, і кожен з них відрізнятиметься компонентами та складністю приготування. Раніше ми вже розповідали, як зробити цей десерт за п'ять хвилин у мікрохвильовці, а цього разу поділимося, як приготувати кекси на кефірі з додаванням родзинок – із цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.

Візьміть: яйця – 2 шт, цукор – 200 г, ванільний цукор – 1 п, кефір - 6 ст л, олія – 6 ст л, борошно – 330 г, розпушувач - 1,5 ч л, родзинки - 100г (додаємо за бажанням). Із вказаних пропорцій у вас вийде близько 10-12 штук.

Фото: unsplash.com

Приготування: в окремій ємності з'єднуємо яйця, цукор і ванільний цукор. Збиваємо ці компоненти до утворення пишної однорідної маси. Далі додаємо олію, знову все збиваємо. Вливаємо кефір кімнатної температури, повторно збиваємо.

Читайте також: Як приготувати запашні лимонні мафіни на сметані: простий рецепт.

В окремій мисці змішуємо борошно та розпушувач, після чого додаємо їх до всіх інших інгредієнтів. Все ретельно перемішуємо. Консистенція тіста має нагадувати густу сметану.

За бажанням додаємо родзинки. Перед цим ретельно їх промиваємо та просушуємо за допомогою паперового рушничка.

Фото: unsplash.com

Готове тісто розподіляємо по формочках для кексів. Ставимо їх готуватись у розігріту до 180° духовку. Час приготування - 30-35 хвилин (jднак може відрізнятися в залежності від вашої духовки). Після приготування дістаємо ніжні кекси, даємо охолонути та насолоджуємось неповторним смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні