Лайм

Що приготувати до чаю без зайвої мороки: рецепт шоколадно-сирного кексу

Таку страву зробить навіть господиня-початківець

У багатьох домашній затишок асоціюється з теплою та ароматною випічкою. І якщо ви вже робили на вихідних рогалики з повидлом на рослинній олії або простий пиріг із варенням, побалуйте своїх близьких сирно-шоколадним кексом. theLime підібрав простий рецепт корисного десерту з сиром.

Інгредієнти: кисломолочний сир (500 г), борошно (200 г), яйця (4 шт.), цукор (150 г), сметана (200 г), кукурудзяний крохмаль (2 ст. л.), рослинна олія (50 мл), какао (2 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування сирної маси для такого кексу спочатку відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Потім у білки додаємо сир, кукурудзяний крохмаль, частину цукру (100 г) і збиваємо разом міксером до однорідності.

Для того, щоб зробити шоколадну частину, в глибокій ємності збиваємо жовтки з цукром, що залишився, до тих пір, поки маса не стане пишною. Вливаємо сметану, рослинну олію і перемішуємо. Потім додаємо просіяні через сито какао, розпушувач та борошно, знову перемішуємо.

Читайте також: Смачна та ніжна, як суфле: рецепт сирної запіканки з маком.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї спочатку половину шоколадної маси, потім сирну і зверху частину шоколадної, що залишилася, розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо сирний кекс у гарячу духовку та випікаємо приблизно 40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Готовий шоколадно-сирний кекс поливаємо глазур'ю. Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/nata_stets

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла