Лайм

Ніколи не набридне: рецепт тертого пирога з ніжною сирною начинкою

Побалуйте свою сім'ю чи друзів

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт домашньої випічки: хтось готує морквяний пиріг з апельсином, хтось – яблучну шарлотку на сирному тісті, а інші балують своїх близьких лимонно-маковим кексом на сметані. theLime підібрав для вас простий рецепт тертого пирога з сирною начинкою, зробити який простіше простого.

Інгредієнти для тіста: яйця (2 шт.), цукор (120 г), вершкове масло або маргарин (240 г), борошно (680 г), сметана (100 г), розпушувач (2 ч. л.), сіль (щіпка), ванілін.

Інгредієнти для начинки: кисломолочний сир (900 г), яйця (2 шт.), цукор (160 г), манна крупа (2 ст. л.), ванілін.

Фото: instagram.com/nadyabocake

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо просіяне через сито борошно, розпушувач, ванілін або ванільний цукор і сіль. Перемішуємо, потім беремо холодне вершкове масло та тремо його на терці. Розтираємо суміш руками доти, доки не вийде дрібна крихта.

Додаємо до неї сметану та яйця, починаємо замішувати тісто. Потім розділяємо його на 2 рівні частини, поміщаємо кожну в поліетиленовий пакет і залишаємо в морозильній камері приблизно на 1 годину.

Для сирної начинки змішуємо в окремому посуді кисломолочний сир, яйця, цукор, манну крупу і ванілін. Можна додатково перебити блендером, якщо сир дуже сухий.

Читайте також: З горіхами та родзинками смачніше: простий рецепт морквяного пирога.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Коли тісто добре замерзне, виймаємо його з морозилки і тремо першу частину. Зверху викладаємо начинку, а потім тремо другу частину тіста і розрівнюємо.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 50-60 хвилин. Потім дістаємо, даємо тертому пирогу трохи охолонути.

Розрізаємо ароматний пиріг на сметані на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво