Лайм

Смачна та ніжна, як суфле: рецепт сирної запіканки з маком

Урізноманітніть своє меню у вихідні

Кожна господиня намагається балувати свою родину на вихідних смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили яблучний пиріг "Три склянки" або сирну запіканку з вівсяними пластівцями, цього разно урізноманітніть своє меню запіканкою з маком. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: кисломолочний сир 0,1% у брикетах (400 г), яйця (2 шт.), кукурудзяний крохмаль (40 г), кефір 2,5% (100 мл), підсолоджувач (5 г), ванілін або ванільний цукор, мак (50 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У невеликій мисці змішуємо мак із 1 г підсолоджувача, заливаємо окропом - так, щоб він покрив мак. Ставимо підігрівати в мікрохвильову піч на 1,5 хвилини, але кожні 30 секунд перемішуємо, потім дістаємо і зливаємо зайву рідину.

Розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків.

Читайте також: Як швидко та акуратно відокремити жовток від білка: лайфхаки досвідчених кулінарів.

Збиваємо білки до міцних піків за допомогою міксера. Жовтки викладаємо в блендер, додаємо до них сир, крохмаль, кефір, підсолоджувач та ванілін або ванільний цукор. Потім перекладаємо цю масу в білки та акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою.

Читайте також: Швидко та корисно. Рецепт запашної сирної запіканки з яблуками.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

У форму викладаємо половину тіста, потім половину маку, потім знову тісто і зверху мак, що залишився. Випікаємо у розігрітій духовці приблизно 45-50 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки вона трохи охолоне.

Подаємо запіканку без манки до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: instagram.com/sergeevnagalichka

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни