Кожна господиня намагається балувати свою родину на вихідних смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили яблучний пиріг "Три склянки" або сирну запіканку з вівсяними пластівцями, цього разно урізноманітніть своє меню запіканкою з маком. theLime підібрав найпростіший рецепт.
Інгредієнти: кисломолочний сир 0,1% у брикетах (400 г), яйця (2 шт.), кукурудзяний крохмаль (40 г), кефір 2,5% (100 мл), підсолоджувач (5 г), ванілін або ванільний цукор, мак (50 г).
Приготування:
У невеликій мисці змішуємо мак із 1 г підсолоджувача, заливаємо окропом - так, щоб він покрив мак. Ставимо підігрівати в мікрохвильову піч на 1,5 хвилини, але кожні 30 секунд перемішуємо, потім дістаємо і зливаємо зайву рідину.
Розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків.
Читайте також: Як швидко та акуратно відокремити жовток від білка: лайфхаки досвідчених кулінарів.
Збиваємо білки до міцних піків за допомогою міксера. Жовтки викладаємо в блендер, додаємо до них сир, крохмаль, кефір, підсолоджувач та ванілін або ванільний цукор. Потім перекладаємо цю масу в білки та акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою.
Читайте також: Швидко та корисно. Рецепт запашної сирної запіканки з яблуками.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
У форму викладаємо половину тіста, потім половину маку, потім знову тісто і зверху мак, що залишився. Випікаємо у розігрітій духовці приблизно 45-50 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки вона трохи охолоне.
Подаємо запіканку без манки до столу, нарізавши на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати кабачкову запіканку із плавленим сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити сирний манник без борошна.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.