Лайм

Легко та з доступних продуктів: як приготувати смачні картопляні палянички

Страва підійде і для пісного меню

Під час війни багато хто шукає рецепти з простих продуктів. Якщо ви вже пробували зробити бюджетні котлети з крабових паличок, додайте в свою кулінарну скарбничку картопляні палянички. Це ситна і проста в приготуванні страва, яку здолає навіть кулінар-початківець.

Інгредієнти: картопля, сіль, перець, борошно, зелень (кріп, зелена цибуля), олія (1-1,5 ст.л. + для обсмажування).

Фото: Pinterest

Приготування:

Приготуйте картопляне пюре. Картоплю очистіть і відваріть до готовності. Ретельно розімніть товкачкою, щоб не було грудочок. Остудіть.

Зелень добре промийте під проточною водою, просушіть на паперовому рушнику, потім дрібно наріжте.

Читайте також: Як приготувати смачні рисові котлети з фаршем: простий рецепт.

У холодне пюре додайте подрібнену зелень, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішайте. Влийте олію і поступово додайте борошно (приблизно 3 ст.л.) та замісіть тісто. Картопляне тісто має зібратися у кулю, але бути м'яким. Не забивайте його борошном, головне, щоб з ним можна було працювати.

Готове тісто розділіть на кілька частин, кожну присипте борошном і акуратно розкотайте. Палянички можна сформувати і руками, головне, не робити надто тонкими.

Обсмажте картопляні палянички на олії під кришкою з обох боків до красивого золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте зі сметаною або просто так, якщо дотримуєтесь Великого посту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою