Лайм

Легко та з доступних продуктів: як приготувати смачні картопляні палянички

Страва підійде і для пісного меню

Під час війни багато хто шукає рецепти з простих продуктів. Якщо ви вже пробували зробити бюджетні котлети з крабових паличок, додайте в свою кулінарну скарбничку картопляні палянички. Це ситна і проста в приготуванні страва, яку здолає навіть кулінар-початківець.

Інгредієнти: картопля, сіль, перець, борошно, зелень (кріп, зелена цибуля), олія (1-1,5 ст.л. + для обсмажування).

Фото: Pinterest

Приготування:

Приготуйте картопляне пюре. Картоплю очистіть і відваріть до готовності. Ретельно розімніть товкачкою, щоб не було грудочок. Остудіть.

Зелень добре промийте під проточною водою, просушіть на паперовому рушнику, потім дрібно наріжте.

Читайте також: Як приготувати смачні рисові котлети з фаршем: простий рецепт.

У холодне пюре додайте подрібнену зелень, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішайте. Влийте олію і поступово додайте борошно (приблизно 3 ст.л.) та замісіть тісто. Картопляне тісто має зібратися у кулю, але бути м'яким. Не забивайте його борошном, головне, щоб з ним можна було працювати.

Готове тісто розділіть на кілька частин, кожну присипте борошном і акуратно розкотайте. Палянички можна сформувати і руками, головне, не робити надто тонкими.

Обсмажте картопляні палянички на олії під кришкою з обох боків до красивого золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте зі сметаною або просто так, якщо дотримуєтесь Великого посту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні