Під час війни багато хто шукає рецепти з простих продуктів. Якщо ви вже пробували зробити бюджетні котлети з крабових паличок, додайте в свою кулінарну скарбничку картопляні палянички. Це ситна і проста в приготуванні страва, яку здолає навіть кулінар-початківець.
Інгредієнти: картопля, сіль, перець, борошно, зелень (кріп, зелена цибуля), олія (1-1,5 ст.л. + для обсмажування).
Приготування:
Приготуйте картопляне пюре. Картоплю очистіть і відваріть до готовності. Ретельно розімніть товкачкою, щоб не було грудочок. Остудіть.
Зелень добре промийте під проточною водою, просушіть на паперовому рушнику, потім дрібно наріжте.
Читайте також: Як приготувати смачні рисові котлети з фаршем: простий рецепт.
У холодне пюре додайте подрібнену зелень, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішайте. Влийте олію і поступово додайте борошно (приблизно 3 ст.л.) та замісіть тісто. Картопляне тісто має зібратися у кулю, але бути м'яким. Не забивайте його борошном, головне, щоб з ним можна було працювати.
Готове тісто розділіть на кілька частин, кожну присипте борошном і акуратно розкотайте. Палянички можна сформувати і руками, головне, не робити надто тонкими.
Обсмажте картопляні палянички на олії під кришкою з обох боків до красивого золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте зі сметаною або просто так, якщо дотримуєтесь Великого посту.
- Раніше ми ділилися рецептом запеченої картоплі по-селянськи. Зробити таку страву на обід або вечерю простіше простого.
- Читайте також, як приготувати хрумкі деруни з м'ясом без борошна: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.