Лайм

Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт без яєць

Знадобиться небагато часу та зусиль

27 лютого розпочався Великий піст-2023, через що багато господинь шукають пісні страви. Раніше ми ділилися рецептом оладок на воді, а цього разу розповімо, як зробити шарлотку без яєць та масла.

Інгредієнти: 220 г борошна, 1 апельсин (100 мл апельсинового соку + цедра), 100 мл соняшникової олії, 1,5 ч. л, розпушувача, 140 г цукру, 10 г ванільного цукру, 1 ч. л. цукрової пудри, 3-4 яблука, 100 мл води.

Фото: pinterest

Приготування: в окремій ємності з'єднайте 100 мл води, 140 г цукру, 10 г ванільного цукру та одну дрібку солі. Все добре перемішайте. Далі сюди ж натріть цедру апельсина на дрібній тертці. Уважно слідкуйте за тим, щоб оминути білу частину фрукта, оскільки вона потім матиме терпкий смак.

Вичавіть сік одного апельсина - знадобиться приблизно 100 мл. Краще не використовувати більшу кількість соку, бо в такому разі тісто може вийти надто рідким.

Читайте також: Що приготувати у піст: рецепт смачних котлет з грибами, овочами і пшоном.

Влийте в миску 100 мл соняшникової олії, всипте 220 г борошна та 1,5 чайних ложки розпушувача. Можна попередньо окремо змішати борошно з розпушувачем. Особливої різниці в цьому немає, тому робіть, як вам подобається.

Акуратно перемішайте тісто віничком. У вас має вийти однорідна консистенція.

Яблука очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Висипте шматочки фруктів у тісто і ретельно все перемішайте. Потрібно, щоб тісто повністю покрило яблука.

Фото: pinterest

На дно форми для запікання застеліть пергамент, змастіть поверхню соняшниковою олією і присипте борошном. Перелийте тісто з яблуками у форму для запікання. Рівномірно розподіліть все за допомогою лопатки.

Пісну шарлотку відправте у розігріту на 180 градусів духовку. Запікайте страву протягом 40 хвилин.

Після того, як вказаний час минув, діставайте десерт, дайте йому час охолонути, і готово! Можна насолоджуватись неповторним смаком!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину