27 лютого розпочався Великий піст-2023, тому багато господинь тепер у пошуках рецептів страв, щоб зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже робили апетитні котлети без м'яса та яєць або голубці з грибами та пшоном, цього разу здивуйте близьких рибними фрикадельками у томатному соусі. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: риба хек (3 філе), цибуля (1 шт.), батон, пісний майонез (1 ст. л.), картопляний крохмаль або манна крупа, кріп, сіль, перець, томатний соус.
Приготування:
Рибу промиваємо у проточній воді та видаляємо, якщо є, великі кістки. Цибулю обполіскуємо, очищаємо від лушпиння.
Кріп промиваємо і викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.
Хек, батон та цибулю пропускаємо через м'ясорубку для отримання однорідного фаршу.
В отриману масу додаємо пісний майонез, трохи картопляного крохмалю або манної крупи, дрібно нарізаний кріп, сіль, перець. Перемішуємо.
Формуємо невеликі фрикадельки та викладаємо у форму для випічки.
Читайте також: Смачна страва пісного меню: як приготувати розсипчастий плов з печерицями.
У ємності змішуємо 0,5 склянки томатного соусу та 0,5 склянки води, виливаємо у форму.
Розігріваємо духовку до 200°С і ставимо в неї форму з рибними фрикадельками. Випікаємо їх у духовці приблизно 30-40 хвилин.
Потім дістаємо і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.
Подаємо рибні фрикадельки з томатним соусом із будь-яким гарніром чи салатом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати рогалики з повидлом на рослинній олії.
- Читайте також на theLime рецепт горохового пюре з карамелізованою цибулею, яке здивує яскравим смаком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.