Лайм

Вдалий рецепт для пісного меню: як приготувати рибні фрикадельки в томатному соусі

Урізноманітніть своє меню

27 лютого розпочався Великий піст-2023, тому багато господинь тепер у пошуках рецептів страв, щоб зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже робили апетитні котлети без м'яса та яєць або голубці з грибами та пшоном, цього разу здивуйте близьких рибними фрикадельками у томатному соусі. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: риба хек (3 філе), цибуля (1 шт.), батон, пісний майонез (1 ст. л.), картопляний крохмаль або манна крупа, кріп, сіль, перець, томатний соус.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рибу промиваємо у проточній воді та видаляємо, якщо є, великі кістки. Цибулю обполіскуємо, очищаємо від лушпиння.

Кріп промиваємо і викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

Хек, батон та цибулю пропускаємо через м'ясорубку для отримання однорідного фаршу.

В отриману масу додаємо пісний майонез, трохи картопляного крохмалю або манної крупи, дрібно нарізаний кріп, сіль, перець. Перемішуємо.

Формуємо невеликі фрикадельки та викладаємо у форму для випічки.

Читайте також: Смачна страва пісного меню: як приготувати розсипчастий плов з печерицями.

У ємності змішуємо 0,5 склянки томатного соусу та 0,5 склянки води, виливаємо у форму.

Розігріваємо духовку до 200°С і ставимо в неї форму з рибними фрикадельками. Випікаємо їх у духовці приблизно 30-40 хвилин.

Потім дістаємо і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.

Подаємо рибні фрикадельки з томатним соусом із будь-яким гарніром чи салатом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні