Щороку перед великим церковним святом Великодня віряни дотримуються найдовшого посту року, який називають Великим постом. Тому чимало господинь шукають рецепти страв, щоб зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже балували близьких сирниками без яєць і сиру або капустяниками з картоплею, цього разу приготуйте котлети з пшона з грибами та овочами. theLime підібрав простий рецепт пісного меню.

Інгредієнти: пшоно (0,5 склянки), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), печериці (200 г), борошно (1-2 ст. л.), зелень, сіль, мелений перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Промиваємо в кількох водах пшоно, заливаємо водою (1,5 склянки), доводимо до кипіння. Як тільки воно закипить, зливаємо воду це необхідно, щоб прибрати гіркоту з нього. Знову заливаємо 1,5 склянки води, солимо і варимо до готовності. Коли каша буде готова, чекаємо, щоб вона трохи охолола.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Овочі та печериці промиваємо під проточною водою, очищаємо. Моркву тремо на великій терці, цибулю нарізаємо кубиком, а гриби пластинками.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю, моркву та гриби до м'якості.

Читайте також: Найкращі рецепти пісного меню: як приготувати смачні котлети без м'яса та яєць.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Пропускаємо через м'ясорубку тушковані гриби з цибулею та морквою, пшоняну кашу. Солимо і перчимо за смаком, додаємо борошно, ретельно перемішуємо.

Змочуємо руки у холодній воді та формуємо котлети. Обвалюємо з усіх боків у панірувальних сухарях або в борошні.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього котлети без м'яса та ставимо у розігріту духовку. Випікаємо до золотистої скоринки – приблизно 25 хвилин. За цей час пісні котлети потрібно декілька разів перевернути.

Дістаємо котлети з пшона з овочами та грибами і даємо їм трохи охолонути.

Подаємо пісну страву з будь-яким гарніром чи салатом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.