Лайм

Швидкий та смачний рецепт: як приготувати ніжні рибні котлети в кунжутній паніровці

Ця страва готується в духовці

Рибні котлети – корисна альтернатива м'ясним. Їх готують із різних видів риби й навіть з консерви. Раніше ми розповідали, як зробити котлети з червоної риби, з консервованої сардини, а тепер підібрали новий рецепт - з хеку. Ці котлети виходять соковиті і ніжні та сподобаються навіть тим, хто не дуже любить рибу.

Інгредієнти: хек свіжоморожений (450 г), манна крупа (3 ст.л.), сіль, перець чорний, запашний перець (за смаком), ріпчаста цибуля (120 г), кріп (4 гілочки), насіння кунжуту для панірування.

Фото: instagram.com/magio.ua

Приготування:

Рибу відокремте від кісточок, філе наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на кілька частин. Рибне філе та цибулину пропустіть через м'ясорубку.

Читайте також: Соковиті та дуже смачні: як приготувати рубані котлети з куркою та грибами.

Додайте манну крупу та дрібно нарізаний кріп. Приправте сіллю, меленим та запашним перцем. Все ретельно перемішайте. Вимішуйте фарш приблизно 5-7 хвилин, потім трохи відбийте, піднімаючи його і кидаючи назад у миску. Таким чином, рибний фарш стане більш щільним і котлети не розпадатимуться.

Деко застеліть пергаментним папером. Сформуйте рибні кульки, обваляйте в кунжуті та викладіть на деко. Поставте в розігріту духовку і випікайте 25-35 хвилин при температурі 180-190 градусів. Подавайте рибні котлети із сівжою зеленню.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні