Рибні котлети – корисна альтернатива м'ясним. Їх готують із різних видів риби й навіть з консерви. Раніше ми розповідали, як зробити котлети з червоної риби, з консервованої сардини, а тепер підібрали новий рецепт - з хеку. Ці котлети виходять соковиті і ніжні та сподобаються навіть тим, хто не дуже любить рибу.
Інгредієнти: хек свіжоморожений (450 г), манна крупа (3 ст.л.), сіль, перець чорний, запашний перець (за смаком), ріпчаста цибуля (120 г), кріп (4 гілочки), насіння кунжуту для панірування.
Приготування:
Рибу відокремте від кісточок, філе наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на кілька частин. Рибне філе та цибулину пропустіть через м'ясорубку.
Читайте також: Соковиті та дуже смачні: як приготувати рубані котлети з куркою та грибами.
Додайте манну крупу та дрібно нарізаний кріп. Приправте сіллю, меленим та запашним перцем. Все ретельно перемішайте. Вимішуйте фарш приблизно 5-7 хвилин, потім трохи відбийте, піднімаючи його і кидаючи назад у миску. Таким чином, рибний фарш стане більш щільним і котлети не розпадатимуться.
Деко застеліть пергаментним папером. Сформуйте рибні кульки, обваляйте в кунжуті та викладіть на деко. Поставте в розігріту духовку і випікайте 25-35 хвилин при температурі 180-190 градусів. Подавайте рибні котлети із сівжою зеленню.