Лайм

Українська "фанта": як приготувати березовий сік зі смаком апельсина

Встигніть зробити смачну домашню заготовку

Незабаром почнеться збір березового соку, тож саме час запасатися рецептами з цього смачного та корисного напою. Оскільки сік берези сезонний, тому багато хто намагається закрити його в банках, щоб протягом року насолоджуватися смаком домашнього напою. theLime підібрав для вас простий рецепт березового соку зі смаком апельсина.

Інгредієнти на одну банку (3 л): березовий сік, апельсин (2-3 скибочки), цукор (100 г), лимонна кислота (0,5 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Березовий сік помістіть у велику каструлю, поставте на плиту та нагрійте до 80 градусів. Не кип'ятіть.

Трилітрові банки та кришки заздалегідь простерилізуйте.

Чииайте також: Які напої приготувати з березового соку: 3 рецепти на сезон.

У кожну банку викладіть по 2-3 скибочки апельсина (за бажанням можете замінити на мандарин, лимон або ківі), цукор та лимонну кислоту. Залийте гарячим березовим соком.

Закатайте банки або щільно закрийте гвинтовими кришками. Переверніть дном догори і залиште в такому положенні до повного остигання. Потім приберіть у темне прохолодне місце для тривалого зберігання.

Фото: instagram.com/irina.nicol1

Раніше ми розповідали, чим корисний березовий сік: реальні властивості і популярні міфи.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні