Лайм

Ідеально для бутербродів: топ-4 рецепти яєчного салату, який можна намастити на хліб

Побалуйте себе чи своїх близьких

В умовах війни, недоступності чи дефіциту базових продуктів чимало господинь почали самостійно випікати хліб, наприклад, батон із хрусткою скоринкою, а також готувати з того, що є під рукою. І якщо ви вже робили грибний паштет із глив або вершковий крем-сир із трьох інгредієнтів, побалуйте своїх близьких різними намазками на хліб з яйцями. theLime підібрав декілька простих рецептів такої закуски.

Фото: pinterest.com

Салат з яйцем, тунцем та оливками

Інгредієнти: консервований тунець (1 банка), яйця (2 шт.), оливки, майонез.

Приготування:

Яйця відварюємо у каструлі з водою вкруту – приблизно 10 хвилин після закипання води. Потім заливаємо їх холодною водою і чекаємо, доки вони охолонуть. Очищаємо від шкаралупи та тремо на дрібній терці.

Оливки нарізаємо ножем.

Додаємо до яєць тунець із банки, який попередньо слід подрібнити за допомогою виделки, а також оливки, сіль, спеції та майонез.

Намазуємо на свіжий хліб або грінки.

Яєчний салат з часником та пармезаном

Інгредієнти: яйця (2 шт.), пармезан (50 г), часник (за смаком), майонез.

Приготування:

Яйця відварюємо вкруту, потім заливаємо холодною водою і чекаємо, поки вони охолонуть. Очищаємо від шкаралупи та тремо на великій або дрібній терці – хто як любить.

Сир пармезан теж тремо на терці. Часник очищаємо від шкаралупи та пропускаємо через прес.

Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо майонез та сіль за смаком.

Читайте також: Як зробити домашній плавлений сир із грибами: простий рецепт смачної намазки.

Яєчний салат з цибулею шалот та беконом

Інгредієнти: яйця, цибуля шалот, бекон, майонез, сіль.

Приготування:

Яйця відварюємо вкруту, потім заливаємо холодною водою і чекаємо, поки вони охолонуть. Очищаємо від шкаралупи та тремо на великій або дрібній терці.

Розігріваємо сковороду і підсмажуємо дрібно нарізаний бекон, потім перекладаємо його на тарілку. Додаємо на сковороду трохи олії та підсмажуємо дрібно нарізану цибулю шалот.

Змішуємо обсмажені інгредієнти з натертим яйцем, додаємо майонез та сіль за смаком.

Яєчний салат з оселедцем та зеленою цибулею

Інгредієнти: яйця, філе оселедця, зелена цибуля, майонез.

Приготування:

Яйця відварюємо вкруту, потім заливаємо холодною водою і чекаємо, поки вони охолонуть. Очищаємо від шкаралупи та тремо на великій або дрібній терці.

Філе оселедця очищаємо від кісточок і подрібнюємо ножем.

Зелену цибулю промиваємо у проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники. Потім подрібнюємо ножем.

Змішуємо натерті яйця, філе оселедця, зелену цибулю та майонез.

Викладаємо салат на хрусткий багет або чорний житній хліб одразу перед подачею.

Фото: instagram.com/da4a.organic

Цікаві новини для вас:

  1. Що таке європейський манікюр та чим він відрізняється від звичайного: фото.
  2. Швидше, ніж приїде доставка: як приготувати смачну піцу на сковороді.
  3. 5 помилок, які люди роблять під час зарядки свого мобільного телефону.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці