Лайм

Цей рецепт на Великдень став хітом: як приготувати вологу і солодку грузинську паску

Здивуйте свою сім'ю чи гостей

До світлого свята Великодня залишається все менше часу, і господині починають замислюватися про традиційну випічку. Для тих, хто шукає простий рецепт паски, може сподобається сирна паска, яка готується всього за годину, а шанувальниці класичного тіста напевно оцінять грузинську паску, рецептом якої поділилася авторка кулінарного Instagram-блогу "Смаколик.юа".

Інгредієнти для опари: молоко (250 мл), цукор (50 г), пресовані дріжджі (30 г), борошно (200 г).

Інгредієнти для здоби: цукор (250 г), сметана 20% (125 мл), жовтки (3 шт.), яйця (2 шт.), вершкове масло (125 г), рослинна олія (100 мл), куркума (0,25 ч. л.), цедра 1 апельсина, ром, коньяк або віскі (2 ст. л.).

Інгредієнти: борошно (650 г), сухофрукти (200 г), борошно для обвалювання сухофруктів (1 ст. л.).

Читайте також: Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Приготування:

Усі інгредієнти необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

Спочатку займемося приготуванням опари: дріжджі розчиняємо із цукром у теплому молоці. Додаємо просіяне через сито борошно. Замішуємо та залишаємо опару активовуватись у теплому місці без протягів на 10-20 хвилин.

Для приготування здоби змішуємо в глибокій ємності яйця, жовтки, цукор, сметану, рослинну олію та розтоплене вершкове масло, додаємо куркуму, цедру апельсина та трохи міцного алкоголю.

Потім з'єднуємо опару, що підійшла, і здобу. Перемішуємо і просіюємо сюди через сито 650 г борошна. Вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці приблизно на 2 години.

Читайте також: Олександрійська нічна паска - класичний рецепт на Великдень, який обожнюють за простоту.

Тепер необхідно підготувати сухофрукти для грузинської паски. Заливаємо їх на декілька секунд окропом, потім зливаємо воду і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Додаємо борошно, перемішуємо.

Коли тісто перебродить 2 години, додаємо до нього сухофрукти.

Для такої кількості дріжджового тіста знадобиться 3 форми діаметром 13 см та 1 форма діаметром 11 см. Формуємо паски та відправляємо їх у форми. Потім залишаємо ще приблизно на 1 годину в теплому місці. Перед випіканням за бажанням змащуємо верх пасок.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С, режим верх-низ без конвекції.

Ставимо деко з грузинськими пасками в гарячу духовку і випікаємо приблизно 1 годину. Потім дістаємо, чекаємо, поки вони трохи охолонуть, і можна прикрашати глазур'ю та кондитерською посипкою.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Дізнайтеся також, як готувати закарпатську паску: рецепт на Великдень, який став святковим хітом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки