Лайм

Традиційна страва на Великдень: рецепт м'ясного рулету з чорносливом і часником

Урізноманітніть своє меню на свято

Господині вже почали планувати меню на Великдень, який за григоріанським календарем відзначатимуть у неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже визначилися, які страви з варених яєць приготуєте, урізноманітніть святковий стіл м'яним рулетом із чорносливом та часником. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: тонкий шматок свинини, чорнослив, червоний салатний перець, часник, петрушка, сіль, чорний мелений перець, мелений лавровий лист, мелений коріандр, мелений червоний перець.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Приготування:

Щоб рулет був соковитішим, м'якшим і жирнішим, потрібно вибрати м'ясо з невеликим прошарком сала.

Салатний перець заздалегідь промиваємо у проточній воді, потім вирізаємо насіннєву коробку та нарізаємо його соломкою. Чорнослив також ріжемо.

Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо пластинками. Петрушку промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники на кілька хвилин, потім подрібнюємо ножем.

М'ясо відбиваємо. Одну сторону натираємо спеціями за смаком. По всій поверхні розкладаємо нарізані червоний перець та чорнослив, пластинки часнику та подрібнену петрушку.

Згортаємо м'ясо в рулет. Змащуємо зверху рослинною олією і натираємо спеціями. Перев'язуємо ниткою, щоб рулет не розпався. Залишаємо його маринуватися на 30 хвилин.

Читайте також: Традиційна страва на Великдень: як приготувати домашню ковбасу у фользі замість кишки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Рулет замотуємо в пергамент, а потім у алюмінієву фольгу. Відправляємо в гарячу духовку та випікаємо приблизно 1 годину.

Потім акуратно розмотуємо, зливаємо сік, що виділився. Запікаємо ще хвилин 5-10 до рум'яності. Дістаємо і чекаємо, поки традиційна страва на Великдень охолоне.

Коли м'ясний рулет із чорносливом повністю охолоне, ставимо його в холодильник на декілька годин. Після цього обережно знімаємо нитку та нарізаємо на шматочки.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Цікаві новини для вас:

  1. Символ влади, кохання та сили: що символізують каблучки на різних пальцях.
  2. З цукатами та коньяком: як приготувати смачну паску по-польськи.
  3. Українці діляться лайфхаками, як зняти скотч з вікна і відмити липкі сліди.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя