Лайм

Традиційна страва на Великдень: як приготувати домашню ковбасу у фользі замість кишки

Запам'ятайте цей простий рецепт

Господині вже почали планувати меню на Великдень, який за григоріанським календарем відзначатимуть у неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже визначилися, що випікатимете заварну паску на вершках, урізноманітніть також святковий стіл домашньою ковбасою у фользі. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: свиняча м'якоть (1,5 кг), свіже сало (300 г), часник (5 зубчиків), сіль, перець, приправи (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Свинину промиваємо під проточною водою. Охолоджене сало і свинячу м'якоть нарізаємо маленькими шматочками і викладаємо в глибоку миску. Якщо ви хочете зробити дієтичну ковбасу, замість свинини можна взяти курку.

Часник очищаємо, поділяємо на зубчики і дрібно нарізаємо ножем або пропускаємо через прес. Додаємо подрібнену часникову масу до м'яса.

Приправляємо м'ясо будь-якими спеціями і додаємо за смаком сіль і перець.

Ретельно перемішуємо отриману масу та додаємо трохи відфільтрованої води. Це необхідно для того, щоб ковбаски було легко сформувати.

Читайте також: Як приготувати на Великдень ніжний холодець з курки: простий рецепт.

Шматок алюмінієвої фольги викладаємо на горизонтальну поверхню і змащуємо рослинною олією. Потім викладаємо м'ясну суміш, акуратно загортаємо, щоб не було проміжків, формуючи ковбаску. У кількох місцях робимо невеликий прокол фольги голкою або вістрям ножа.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Викладаємо ковбасу без кишок на деко та випікаємо приблизно 40 хвилин. Потім розкриваємо верхню частину фольги та запікаємо ще 10-15 хвилин.

Дістаємо та чекаємо, поки домашня ковбаса охолоне. Нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Зберігати таку ковбасу необхідно в холодильнику не більше 7 днів.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Сода, лимонний сік та інші засоби, які зроблять нігті ідеально чистими після брудної роботи.
  2. Які продукти втрачають свій смак у холодильнику: їх слід зберігати інакше.
  3. Як врятувати розсаду капусти, що витягнулася: корисні поради.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні