Лайм

Що приготувати з желатином замість "Битого скла": рецепт баварського десерту

Смаколик на сметані сподобається простотою приготування

Торт "Бите скло" подобається багатьом, але не лише він один готується в холодильнику без випічки. Раніше ми розповідали, як зробити десерт з йогурту та згущеного молока, а тепер підшукали для вас рецепт ще одного смаколика. Готується молочний баварський десерт на сметані з додаванням желатину та білого шоколаду.

Інгредієнти: 20 г желатину, 80 мл води, 3 жовтки, 75 г цукру, 300 мл молока, 50 г білого шоколаду, 350 г сметани.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Желатин висипаємо в піалу і додаємо 80 мл води (трохи більше 5 столових ложок). Розмішуємо ложкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб розчинився.

Відокремлюємо три жовтки і в глибокій мисці розмішуємо їх із цукром та молоком. Переливаємо суміш у каструльку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, час від часу помішуючи.

Читайте також: З цедрою та сухофруктами: як приготувати сирник по-львівськи у шоколадній глазурі.

У молочну суміш додаємо розчинений желатин (маса має бути дуже в'язкою) і часточки білого шоколаду. Перемішуємо, додаємо сметану і ще раз добре розмішуємо всі інгредієнти.

Десерт переливаємо у будь-яку форму, злегка охолоджуємо та прибираємо в холодильник до застигання. Це може зайняти близько 3-4 годин, але краще дати смаколику постояти в холоді всю ніч.

Баварський десерт можна розділити на часточки і подавати з тертим шоколадом або ягодами.

Фото: gettyimages.com

Раніше ми розповідали, як приготувати крем-брюле в духовці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво