Торт "Бите скло" подобається багатьом, але не лише він один готується в холодильнику без випічки. Раніше ми розповідали, як зробити десерт з йогурту та згущеного молока, а тепер підшукали для вас рецепт ще одного смаколика. Готується молочний баварський десерт на сметані з додаванням желатину та білого шоколаду.
Інгредієнти: 20 г желатину, 80 мл води, 3 жовтки, 75 г цукру, 300 мл молока, 50 г білого шоколаду, 350 г сметани.
Приготування:
Желатин висипаємо в піалу і додаємо 80 мл води (трохи більше 5 столових ложок). Розмішуємо ложкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб розчинився.
Відокремлюємо три жовтки і в глибокій мисці розмішуємо їх із цукром та молоком. Переливаємо суміш у каструльку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, час від часу помішуючи.
Читайте також: З цедрою та сухофруктами: як приготувати сирник по-львівськи у шоколадній глазурі.
У молочну суміш додаємо розчинений желатин (маса має бути дуже в'язкою) і часточки білого шоколаду. Перемішуємо, додаємо сметану і ще раз добре розмішуємо всі інгредієнти.
Десерт переливаємо у будь-яку форму, злегка охолоджуємо та прибираємо в холодильник до застигання. Це може зайняти близько 3-4 годин, але краще дати смаколику постояти в холоді всю ніч.
Баварський десерт можна розділити на часточки і подавати з тертим шоколадом або ягодами.
Раніше ми розповідали, як приготувати крем-брюле в духовці.