Лайм

Що приготувати з желатином замість "Битого скла": рецепт баварського десерту

Смаколик на сметані сподобається простотою приготування

Торт "Бите скло" подобається багатьом, але не лише він один готується в холодильнику без випічки. Раніше ми розповідали, як зробити десерт з йогурту та згущеного молока, а тепер підшукали для вас рецепт ще одного смаколика. Готується молочний баварський десерт на сметані з додаванням желатину та білого шоколаду.

Інгредієнти: 20 г желатину, 80 мл води, 3 жовтки, 75 г цукру, 300 мл молока, 50 г білого шоколаду, 350 г сметани.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Желатин висипаємо в піалу і додаємо 80 мл води (трохи більше 5 столових ложок). Розмішуємо ложкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб розчинився.

Відокремлюємо три жовтки і в глибокій мисці розмішуємо їх із цукром та молоком. Переливаємо суміш у каструльку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, час від часу помішуючи.

Читайте також: З цедрою та сухофруктами: як приготувати сирник по-львівськи у шоколадній глазурі.

У молочну суміш додаємо розчинений желатин (маса має бути дуже в'язкою) і часточки білого шоколаду. Перемішуємо, додаємо сметану і ще раз добре розмішуємо всі інгредієнти.

Десерт переливаємо у будь-яку форму, злегка охолоджуємо та прибираємо в холодильник до застигання. Це може зайняти близько 3-4 годин, але краще дати смаколику постояти в холоді всю ніч.

Баварський десерт можна розділити на часточки і подавати з тертим шоколадом або ягодами.

Фото: gettyimages.com

Раніше ми розповідали, як приготувати крем-брюле в духовці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні