Маючи під рукою готове листкове тісто, можна приготувати безліч цікавих закусок, швидких перекусів та домашніх пиріжків. Якщо ви вже пробували робити швидкі сосиски в тісті, візьміть до уваги ще один простий рецепт - пиріжки з листкового тіста з сиром та шпинатом.
Інгредієнти: листкове-дріжджове тісто (1 кг), яйце (1 шт.), сіль, кунжут, домашній кисломолочний сир (400 г), заморожений шпинат (200 г).
Приготування:
Тісто заздалегідь дістаньте із холодильника для розморожування. Потім перекладіть його на робочу поверхню або силіконовий килимок і розкотайте завтовшки 3-4 мм. За необхідності злегка припиліть борошном.
Для начинки розморозьте шпинат і з'єднайте з сиром, посоліть по вкусу. Якщо використовуєте свіжу зелень, ретельно промийте її, просушіть і дрібно наріжте.
Читайте також: Смачно та економно: як приготувати пишні булочки з маком без яєць.
Листкове тісто наріжте на квадратики 6*6 см. На кожен викладіть начинку і зліпіть трикутники. По краях пройдіть виделкою, щоб начинка добре трималася всередині.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом і викладіть пиріжки з листкового тіста. Зверху змастіть збитим яйцем і посипте кунжутом.
Випікайте трикутники до рум'яного кольору приблизно 5-10 хвилин. Час приготування залежить від особливостей духовки.
Раніше ми розповідали, як приготувати конвертики із сиром, яйцем та зеленню з лаваша.