Лайм

Пиріжки за 5 хвилин: як приготувати трикутники з сиром і шпинатом в духовці

Домашня випічка без зайвого клопоту

Маючи під рукою готове листкове тісто, можна приготувати безліч цікавих закусок, швидких перекусів та домашніх пиріжків. Якщо ви вже пробували робити швидкі сосиски в тісті, візьміть до уваги ще один простий рецепт - пиріжки з листкового тіста з сиром та шпинатом.

Інгредієнти: листкове-дріжджове тісто (1 кг), яйце (1 шт.), сіль, кунжут, домашній кисломолочний сир (400 г), заморожений шпинат (200 г).

Фото: instagram.com/linalysak1993

Приготування:

Тісто заздалегідь дістаньте із холодильника для розморожування. Потім перекладіть його на робочу поверхню або силіконовий килимок і розкотайте завтовшки 3-4 мм. За необхідності злегка припиліть борошном.

Для начинки розморозьте шпинат і з'єднайте з сиром, посоліть по вкусу. Якщо використовуєте свіжу зелень, ретельно промийте її, просушіть і дрібно наріжте.

Читайте також: Смачно та економно: як приготувати пишні булочки з маком без яєць.

Листкове тісто наріжте на квадратики 6*6 см. На кожен викладіть начинку і зліпіть трикутники. По краях пройдіть виделкою, щоб начинка добре трималася всередині.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом і викладіть пиріжки з листкового тіста. Зверху змастіть збитим яйцем і посипте кунжутом.

Випікайте трикутники до рум'яного кольору приблизно 5-10 хвилин. Час приготування залежить від особливостей духовки.

Фото: instagram.com/linalysak1993

Раніше ми розповідали, як приготувати конвертики із сиром, яйцем та зеленню з лаваша.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні