Лайм

З цедрою та сухофруктами: як приготувати сирник по-львівськи у шоколадній глазурі

Вашим близьким точно сподобається цей десерт

Чимало господинь навіть під час війни намагаються балувати свою родину смачною випічкою та десертами. Тим більше ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви вже дивували рідних та друзів десертом крем-брюле у духовці, цього разу приготуйте сирник по-львівськи у шоколадній глазурі. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/__hyggekrog__

Інгредієнти: кисломолочний сир 9% (1 кг), яйця (5 шт.), цукор (160 г), ванільний цукор (2 пачки), сметана 15% (70 г), вершкове масло 82% (100 г), манна крупа (50 г), апельсинова цедра (1 ст. л.), сухофрукти: курага, в'ялена журавлина, родзинки (180 г).

Інгредієнти для шоколадної глазурі: вершкове масло (60 г), сметана 15-20% (50 г), цукор (40 г), какао (15 г).

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У глибоку миску висипаємо сир, додаємо яйця, сметану, цукор, розм'якшене вершкове масло, апельсинову цедру і манну крупу.

Подрібнюємо за допомогою блендера, щоб вийшла однорідна маса. Потім до неї додаємо сухофрукти, наприклад, курагу, в'ялену журавлину, родзинки. Вимішуємо все разом ложкою.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо у форму тісто на сирник із сухофруктами.

Читайте також: Що приготувати замість торта "Бите скло": рецепт десерта з йогурту в холодильнику.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо форму в духовку та випікаємо приблизно 45-55 хвилин.

Потім відкриваємо духовку, даємо сирнику по-львівськи повністю охолонути у формі разом із духовкою. Виймаємо та відправляємо його в холодильник на 5-6 годин.

Тим часом приготуємо шоколадну глазур. Всі інгредієнти для неї об'єднуємо в каструлі, ставимо її на мінімальний вогонь і, постійно помішуючи, доводимо масу до однорідності. Чекаємо, доки вона трохи охолоне, потім покриваємо львівський сирник у два етапи. Ставимо в холодильник ще на півтори години.

Подаємо апетитний десерт із сухофруктами, порізавши на порційні шматочки.

Фото: instagram.com/shumak_inna

Цікаві новини для вас:

  1. Щоб чебуреки були хрусткими та з бульбашками, додайте один інгредієнт: простий рецепт.
  2. Нестандартний рецепт: як приготувати крабовий салат з сухариками та твердим сиром.
  3. Хачапурі без випічки: як швидко приготувати на сковороді з сиром сулугуні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні